Populære udbydere

Ekstra EU data!
4 stjerner
4,1/5 baseret på 21.865 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding

 • Bedst til prisen

 • Virker i hele EU

ÆGTE FRI tale
5 stjerner
4,6/5 baseret på 1.403 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Nordens stærkeste netværk

 • Danmarks bedste kundeservice

Første måned til 0,-
5 stjerner
4,7/5 baseret på 1.136 Trustpilot anmeldelser
 • Gratis oprettelse

 • Ingen binding

 • Ingen gebyrer

Alt du bør vide om mobil data

Mobildata er som sagt det du bruger hver gang du logger på nettet via din mobiltelefon.
Du bruger altså mobildata når du er på hjemmesider via din mobiltelefon, men faktisk er dette ikke alene kun, hvor du bruger dit dataabonnement. Du bruger nemlig også mobildata når du henter applikationer, og i nogle tilfælde også når du spiller spil, downloadet ned på din mobil.
Dertil kommer, at rigtig mange applikationer også bruger net, hver gang du åbner dem. Det kan være Google Maps, når du skal tjekke bussen, eller når du vil tjekke vejret. Det kan også være applikationer du har henttet fra app-store eller lignenede. Pointen er blot, at du bruger nettet meget oftere end du skulle tro. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på sit dataforbrug, i henhold til dit mobildataabonnement.
Langt størstedelen af de applikationer du har på din mobiltelefon er dog lavet sådan, at de ikke bruger specielt meget data. Det samme gælder også når du surfer rundt på nettet via hjemmesider. Her bruger du en ganske beskeden mængde data, men så snart du anvender streaming, video, eller lignende, vil din datamængde stige i graderne. Specielt streaming af film og tv fra din mobil spiser meget data.
Det er efterhånden næsten blevet umuligt at finde mobilabonnementer uden data i Danmark, hvis også du har brug for talepakker. Derudover er størstedelen af de telefoner der bliver solgt i dag også smartphones, som er bygget op omkring data.

Hvor meget data har jeg brug for?

Det er svært at sige præcis hvor meget data du har brug for. Datamængden handler først og fremmest om din person, og derfor også hvor meget du bruger din mobiltelefon. Derfor er du nok også som de fleste, i tvivl om hvilken datapakke du har brug for.
Udgangspunktet for data er, at langt de fleste ikke har brug for mere end 3-5 GB. dataforbruget er steget gevaldigt de sidste par år, specielt pga. de mange smartphones. Denne mængde data er mere end nok til, at kunne koble dig på nettet dagligt i omkring 20-30 minutters intensiv surf. Har du dog mulighed for at koble dig på en router, er dette en rigtig god ide, specielt når du vil hente nye applikationer til din mobiltelefon. På den måde bruger du ikke datamængder fra dit mobilabonnement.
Det der får din datamængde til at stige er specielt streaming af video, film og musik. Bruger du derfor ofte dit mobilabonnement til at se film fra, kan det være en god ide at gå endnu længere op i datamængde. Du bruger i udgangspunktet cirka en halv GB data, for hver time du streamer musik. Dette er derfor den mest overvejende faktor, når skal beslutte om du skal have en stor eller lille datapakke.

Mobil data - hvordan fungere det?

Mobil data fungere ved hjælp af de mobilmaster der er opsat rundt om i landet. Dette gælder både for 2G, 3G og 4G-master. 2G masterne er den teknologi der er ældst, og derfor er det også den der giver den langsomste adgang til mobil data. Du vil derfor ikke kunne streame med en 2G forbindelse. Forbindelsen vil ihvertfald som minimum være temmelig beskeden. 3G og 4G-masterne er tvært imod dem der bliver anvendt mest i dag.
3G giver dig adgang til langt de fleste opgaver, og du kan derfor sagtens streame og besøge hjemmesider med en 3G forbindelse. Har du en optimal 3G dækning vil det ikke forvolde dig nogle større problemer.
4G er den nyeste teknologi, og er derfor den bedste dataforbindelse at have koblet til sin mobiltelefon. Denne teknologi giver dig en endnu højere hastighed end 3G, og du er derfor dækket godt ind med denne forbindelse. Er der ikke 4G forbindelse i det område du befinder dig i, vil forbindelse automatisk koble sig på 3G forbindelsen. I Danmark kan 4G forbindelsen også være betegnet som LTE.
Hovedreglen er, at der i hele landet findes en fin 2G forbindelse, og det samme gælder for 3G forbindelsen. Køber du dit mobilabonnement med 4G forbindelse skal du hukse at tjekke din udbyders dækningskort for at være sikker på, at forbindelsen også er hvor du befinder dig. 4G forbindelsen er dog særdeles udbredt i Danmark, og der vil som udgangspunkt i de største byer ikke være store problemer.
Du finder mobilabonnementer med 4G forbindelse her.

Hvordan undersøger jeg min dataadgang?

For at få det meste ud af dit mobilabonnement er det vigtigt at du undersøger din dækning. Det har stor betydning for hvor godt du kan bruge din mobiltelefon, hvis altså det er en nyere en af slagsen, som anvender mange applikationer. For at undersøge din dækning skal du ind på din udbyders dækningskort.
Hver udbyder har på deres hjemmeside et dækningskort, som viser dækningen i Danmark af mobildata. Nedenfor kan du finde links til de 4 største mobilselskabers dækningskort i Danmark.
Telenors dækningskort findesher.
Telias dækningskort findesher.
TDC's dækningskort findesher.
3's dækningskort findes her.

Populære udbydere

Ekstra EU data!
4 stjerner
4,1/5 baseret på 21.865 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding

 • Bedst til prisen

 • Virker i hele EU

ÆGTE FRI tale
5 stjerner
4,6/5 baseret på 1.403 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Nordens stærkeste netværk

 • Danmarks bedste kundeservice

Første måned til 0,-
5 stjerner
4,7/5 baseret på 1.136 Trustpilot anmeldelser
 • Gratis oprettelse

 • Ingen binding

 • Ingen gebyrer

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på mp.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.