Populære udbydere

Ekstra EU data!
4 stjerner
4,1/5 baseret på 21.865 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding

 • Bedst til prisen

 • Virker i hele EU

ÆGTE FRI tale
5 stjerner
4,6/5 baseret på 1.403 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Nordens stærkeste netværk

 • Danmarks bedste kundeservice

Første måned til 0,-
5 stjerner
4,7/5 baseret på 1.136 Trustpilot anmeldelser
 • Gratis oprettelse

 • Ingen binding

 • Ingen gebyrer

Find det billigste mobilabonnement til dit behov

 • Indholdsfortegnelse

  6 punkter

 • Læsetid

  1 minutter

 • Siden er opdateret

  10/08-2022

I den højteknologiske verden vi lever i, med over 600 udbyder i Danmark er det ofte svært, at finde et mobilabonnement, som også passer til ens forbrug. Derfor ender mange med, at betale en overpris for deres mobilabonnement, og snyder derfor sig selv i sidste ende. Hvad er et mobilabonnement så egentligt? og hvad skal man som forbruger være opmærksom på, for ikke at betale en overpris? Mange stiller ikke sig selv de kritiske spørgsmål, og ender i et forbrug de ikke selv er herre over.

Hvad er et mobilabonnement?

Først er det derfor vigtigt, at vide hvad et mobilabonnement egentligt er, og hvad der indgår i det. Et mobilabonnement er altså en fast defineret pakke, hvor der altid er defineret X taletid, X sms og X GB. I dag er der mange udbydere, som også inkludere musik og andre muligheder i dit mobilabonnement. Det er derfor smart, at vide hvad ens behov egentligt er, før man køber et mobilabonnement.
Hvis dit forbrug overstiger 1 timers taletid, og 0,5 GB data er det altid smartest at vælge et mobilabonnement, og ikke et taletidskort. Et taletidskort, eller et såkaldt ”forbrugsafregnet abonnement” henvender sig nemlig oftest til dem med et meget lavt, eller varierende forbrug. Du betaler altså stykpris for sms, taletid og data forbrug.
Nogle selskaber sætter yderligere fokus på, at de anvender 4G netværk og ikke 3G netværk. Mange forbrugere ved heller ikke altid hvad forskellen er. Derfor er der mange forbrugere som ikke ved hvad de skal ligge vægt på det når de vælger mobilabonnement. Udgangspunktet er, at de mest opdaterede mobilabonnementer anvender 4G netværk og er derfor at fortrække som forbruger. Det betyder, at man får et hurtigere netværk, og derfor kan surfe på nettet hurtigere, end med et 3G netværk. Nørdet betyder det, at man med 4G har 80 Mbt i sekundet, og som 3G bruger har cirka 20 Mbt i sekundet. Altså er 4G netværk fire gange hurtigere end et mobilabonnement med 3G netværk. Når man som forbruger nu har den grundlæggende viden om mobilabonnementer, hvad er så yderligere relevant at vide?

Stil dig selv spørgsmålene

I og med, at vi i Danmark har mere end ét mobilabonnement pr. indbygger i Danmark, kan det være svært at finde et som passer til netop sit behov. For at finde mobilabonnement, som passer til dig, er det vigtigt først og fremmest, at vide:
 • Hvilke krav har jeg til mit nye mobilabonnement?
 • Hvad vil telefonen koste i sidste ende, og hvad er jeg selv villig til at betale?
 • Hvad er mit forbrug - ikke mindst dataforbrug?
 • Hvad er oprettelsesgebyret for mobilabonnementet?
 • Til sidst, hvad er betingelserne efter bindingsperioden er ophørt?
Det er altså vigtigt, at gøre sin egen research inden man finder sit mobilabonnement. Har man et krav til musik på telefonen er det selvfølgelig, at tage med i sine overvejelser. Hvad har man råd til at give for mobilabonnementet? Dertil, hvad er oprettelsesgebyret, og ikke mindst hvad er betingelserne efter bindingsperioden er ophørt. Her skal man særligt være opmærksom på taletiden, man kan derfor overveje, at ringe til udbyderen hvis ikke prisen falder efter bindingsperioden.
Det vigtigste er altså grundlæggende, at kende til sit eget forbrug og vælge mobilabonnement derefter. Altså, hvor længe du plejer at tale i telefon om måneden, hvor mange sms’er du sender om måneden, samt hvad er dit dataforbrug.

Dit dataforbrug

Det er altså ikke altid lige nemt, at finde ud af hvad ens forbrug er. Ofte tror folk, især unge teenagere, der bruger deres internet hver eneste dag til f.eks. Facebook, Instagram, Twitter eller YouTube, at de bruger omkring 5 GB om måneden, fordi det er hvad deres mobilabonnement står til. Det lyder derfor rigtigt i den unge forbrugers øre, som der ikke ved bedre. Rent faktisk bruger en ung i gennemsnittet kun 1 GB pr. måned, eller under, og netop derfor er det vigtigt at forholde sig til ens forbrug så man ikke bliver snydt af mobilselskaberne. Mobilselskaberne tjener i sidste ende kassen på, at deres kunder ikke kender til forholdende inden for dataforbrug.
Man vil som kunde hos et mobilselskab, selv kunne regne ens forbrug ud. Dette gør man ved at oprette sig på deres hjemmeside. Her skal man sandsynligvis bruge både mobilnummer og kundenummer. Dit kundenummer finder du på din mobilregning. Hvis du derfor har smidt dine regninger ud, så vent med at smide den næste regning ud inden du har tjekket dit mobil forbrug. Det kan være svært at regne ud helt præcis.

Det nemmeste du kan gøre

Det nemmeste som forbruger er, at finde en mere enkel og overskuelig løsning, så du ikke skal bruge hele natten på, at tjekke dit forbrug.
På Mp.dk kan du nemt og enkelt anvende de brugbare værktøjer der findes på hjemmesiden. Mp.dk gør det helt afgørende nemmere, at udregne dit forbrug ved hjælp af en vejledende databeregner. Mp.dk gør det overskueligt for dig som forbruger, at få et overblik over dit forbrug.
Efter du har fået et overblik over dit forbrug, og dine behov til det nye mobilabonnement, er det bedste for dig, at sammenligne de mange forskellige mobilabonnementer i Danmark. Det kan være temmelig uoverskuelig, at finde rundt i, hvis ikke man er utrolig velkendt i hele mobilabonnements verdenen. Derfor har Mp.dk gjort det rigtig nemt og overskueligt for dig.
Mp.dk er en søgemaskine der hjælper dig med, at finde det billigste mobilabonnement, enten med eller uden mobiltelefon. På Mp.dk skriver man sine forbrugs kriterier ind. Ud fra disse kriterier udregner Mp.dk kombineret med en filtrering, de mobilabonnementer og mobilselskaber der udbyder den billigste samt det bedst passende mobilabonnement til netop dine behov. Derved får du nemt et overblik over de mange forskellige mobilabonnementer i Danmark, der er rettet mod dit forbrug og dine kriterier. Dernæst trykker du på ”gå til udbyder”, og du bliver viderestillet til abonnement siden, og kan dernæst nemt og enkelt få dig det mobilabonnement, som passer lige netop til dit behov og forbrug.

Populære udbydere

Ekstra EU data!
4 stjerner
4,1/5 baseret på 21.865 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding

 • Bedst til prisen

 • Virker i hele EU

ÆGTE FRI tale
5 stjerner
4,6/5 baseret på 1.403 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Nordens stærkeste netværk

 • Danmarks bedste kundeservice

Første måned til 0,-
5 stjerner
4,7/5 baseret på 1.136 Trustpilot anmeldelser
 • Gratis oprettelse

 • Ingen binding

 • Ingen gebyrer

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på mp.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.