Taletidskort eller mobilabonnement til dit barn?

Skal dit barn have ny mobil? Det kan være at vide om de skal et abonnement eller taletidskort. Læs med her, og find ud af hvad der passer til dit barn.

Det kan være super svært for forældre, at finde ud af hvilket slags abonnement deres barn skal have på deres første mobil.

For det første afhænger det meget af hvor gammel dit barn er. Udgangspunktet er, at hvis dit barn er under 12 år, så vil et taletidskort være en god ide. Over 12 år, så vil de sandsynligvis bruge mere data, på både spil og app’s.

Man skal altså være klar over, at jo mere mobilen kan, jo mere vil dit barn også kunne lege og afprøve de forskellige funktioner mobilen har. Det vil kunne koste mange penge, i form af dataforbrug, og ekstra-gebyrer, både ved køb af spil og måske takserede hjemmesider. Derfor er det vigtigt, at man som forældre sætter sig ind i hvad ens barn har behov og brug for.

I dag kan man vælge mellem et hav af forskellige mobilabonnementer og taletidskort.

For børn under 12 år, kan det som sagt være en god ide, at vælge et taletidskort. Derved kan du som forældre selv definere et beløb, dit barn skal have lov til, at bruge for om måneden. Det kan også være en fordel for barnet, hvis du forklare hvad de forskellige ting koster, og derved vil dit barn kunne styre de f.eks. 100 kr. om måneden der er på kortet. Det vil både være lærerigt for dit barn, men også sjovt.

Hvis dit barn altså er under 12 år, og kun har behov for at ringe til dig, eller sende beskeder, kan et taletidskort altså være at fortrække. Børn fortager som regel også meget korte samtaler. 1 time om måneden vil derfor være perfekt for mange. Når du som forældre kan styre forbruget, undgår du også uheldige ekstra regninger. På den måde kan du både ringe til dit barn, og omvendt.

Til de større børn, og teenagere, kommer du som forældre nok ikke udenom en smartphone. Det vil altså sige, at de kan begynde at bruge data. Her kan det være smart og en fordel som forældre, at købe et mobilabonnement der indeholder:

  • spærring for indholstakserede sms’er
  • spærring af overforbrug
  • spærring af udlandstelefoni
  • mulighed for børnesikring

Det er bare nogle af de tilvalg der er fornuftige, at tage med i overvejelserne, når der skal købes mobilabonnement til ens søn eller datter. Derudover vil du som forældre også kunne begrænse dataforbruget, ved at købe et mobilabonnement med et begrænset dataforbrug. Som regel vil de mindste mobilabonnementer med dataforbrug være omkring 1 GB. 1 GB er også nok for selv de ældre. Det begrænser altså dit barn i, ikke at sidde med mobilen hele tiden. Der findes også pakker med et lavere dataforbrug.

Tag en snak med dit barn inden du overrækker dem en mobiltelefon. Det gælder både om dit barn er under 12, eller over 12. I dag er en mobil så integreret af børn og unges hverdag, at det er ekstra vigtigt som forældre, at tage en god snak med dem om, hvad god mobilopførsel er, inden de får deres mobil i hånden. Der er nemlig, desværre, mange eksempler på mobil-mobning. Den bedste måde hvorpå du sikre dig, at dit barn ikke har denne færden, er altså ved at være det gode eksempel, og tage en ordentlig snak med dit barn. Derved kan du også sætte nogle konsekvenser for dit barn.

Find den bedste løsning for dit barn på mp.dk. På mp.dk kan du hurtigt og nemt indtaste de kriterier dit barn har brug for, og mp.dk vil foretage en søgning, og derved finde frem til de billigste abonnementer til netop dit barns behov. På mp.dk kan du både finde løsninger til dit barn, i form af taletidskort, og til de ældre børn i form af mobilabonnementer. Det er altså nemt for dig som forældre, at få et overblik over det ellers så mættede marked.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)