Fjern Geotagging fra din mobil

Uploader du billeder til dine sociale memdier, kan vi alle se hvor billedet er taget og dette kan have nogle lidt uheldige følger

Hvis du tager et billede og putter det på dine sociale medier, så kan folk rent faktisk finde ud af, hvor du er eller hvor billedet er blevet taget. Vil du gerne dele billeder på de sociale medier, uden at alle kan finde ud af, hvor du er? Så læs med videre her.

Hvad er Geotagging?

Geotagging er: ”en proces, hvor man tilføjer en geografisk informations metadata til medier (sociale medier, internetsider eller billeder). Denne information kan vise længde- og breddegrads koordinater, samt indeholde både stednavne og højdenavne. Dette betyder, at folk rent faktisk kan klikke sig ind på et billede, du har taget og se hvor du er henne. Hvis du er på stranden hele dagen, og glædeligt deler billeder af dig selv, så kan alle og enhver klikke på billedet og finde ud af hvor du er henne ved hjælp fra Geotagging. Rent faktisk deler mere end hver fjerde dansker billeder på deres sociale medier med Geotagging. Men du kan fjerne Geotagging fra alle dine billeder, og undgå at folk kan finde ud af præcist hvor du er henne.

Sådan fjerner du Geotagging

Det er bestemt muligt at fjerne Geotagging fra din mobiltelefon. Det kræver ikke særlig meget, og er en god idé at gøre, hvis du ikke mener, at du skal bruge Geotagging til noget. Du kan altid sætte det på igen, hvis du får brug for det.

iOs

For at fjerne Geotagging fra en iOs telefon, skal du gøre følgende:
1. Indstillinger
2. Anonymitet
3. Lokalitetstjenester
4. Kamera
5. Slå Geotagging fra

Hvis du bruger flere forskellige kameraer på din mobiltelefon, kan du gøre præcist det samme for at fjerne det.

Android

For at fjerne Geotagging fra en Android telefon, skal du gøre følgende:
1. Åbn dit kamera
2. Indstillinger for kamera
3. Slå gem placering fra

Windows telefoner

For at fjerne Geotagging fra en Windows telefon, skal du gøre følgende:

1. Start og swipe til venstre til App listen
2. Indstillinger
3. Applikationer
4. Billeder og Kamera
5. Slå dette fra: Inkluder oplysninger om placering i billeder
6. For at være helt sikker, kan du også slå dette fra: ”Bevar oplysninger om placering fra overførte billeder”.

Hold tyvene fra hjemmet

Geotagging kan være ekstremt brugbart og sjovt i nogle tilfælde. Dog kan det også lede til mere ubehagelig ting, såsom folk ved præcist hvor du er, eller i værste tilfælde indbrud i hjemmet. Hvis en person ved du er på stranden hele dagen, så er det ingen hindring for lige at aflægge dit hus et besøg. Derfor er det altid en god idé at passe på, hvad du ligger op på de sociale medier, hvis du ikke vil udsættes for dette. Hvis dine indstillinger på de sociale medier ikke er indstillet korrekt, er alt hvad du putter på Facebook offentligt. Dette er også værd at tjekke, inden du ligger en masse billeder op, da dit billede også på denne måde kan udnyttet til andre formål.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Januar 2022 priser)