Hvilken mobiltelefon skal jeg vælge til mit barn?

Det er svært at vælge den første mobiltelefon til sit barn. Der er dog nogle helt basale ting man skal huske. Læs med her, og se hvad du skal kigge efter.

Billigste mobilabonnement? OiSTER har altid attraktive tilbud - Se deres priser her

Det kan ofte være svært, at vælge den første mobiltelefon til sit barn. Forældre vil jo altid gøre det bedste for deres børn, og hvis barnet ønsker den helt nye iphone, ja så kan det selvfølgelig være en god ide, men der er dog nogle basale forhold, man som forældre skal være opmærksom på, heriblandt alder. Den gennemsnitslige alder for, hvornår børn får deres første mobiltelefon, er omkring 10-12 års alderen. Ja helt præcis er det faktisk, 10,22 år.

Alder og mobiltelefoner

Alder er dog ikke det vigtigste. Det handler mest af alt om, hvornår barnet er klar til at få sig en mobiltelefon, og hvad deres behov for den er.

Hvis dit barn er under 10 år, så vil en mere håndgribelig mobiltelefon, som Samsung Galaxy Pocket Plus være en god start. For det første er den ikke nær så dyr som en Iphone, og bedre egnet til mindre børn. En Iphone, eller en smartphone, er henvendt til de lidt ældre børn, hvor telefonen skal kunne noget mere. Derudover så er en Iphone også dyr at reparere, hvis den skulle gå i stykker.

Dit barn ved ofte selv hvad de vil bruge mobiltelefonen til udover at den skal kunne ringe og sende beskeder. Når de bliver lidt ældre, omkring konfirmationsalderen, så vil en smartphone egne sig bedst, da de i den alder begynder at surfe mere på nettet fra deres mobiltelefon. Hvor de i 10 års alderen har det godt med deres computer. Der er også større risiko for, at en på 10 år ser noget på nettet som måske en 13 årig bedre kunne håndtere.

Hvad skal man så vælge til sit barn?

Først og fremmest er det godt, at tage en god snak med sit barn inden man køber en mobiltelefon til dem. Der er nemlig nogle basale ting, man skal tage stilling til:

  1. Hvilken alder har mit barn?
  2. Hvad er han/hendes behov, sms, mms, taletid, musik eller måske data?
  3. Dertil, hvilket forbrug regner man med, at han/hun vil komme til at have?
  4. Økonomi og dertil pris på mobiltelefonen?
  5. Skal den kunne noget specielt?

Oftest er nummer 5 ikke særlig vigtig når et barn skal have sin første mobiltelefon, men det kan være en god ide, at tage den med i overvejelserne alligevel.

Data kan også være en ide, men hvis dit barn er 10 år, og skal have deres første mobiltelefon, så er det vigtigste ofte, at du kan få fat på dit barn, og at han/hun kan få fat på dig. Derudover kan dit barn sende sms’er eller ringe til deres venner. Dataforbrug er ikke som oftest nødvendigt. Lær dit barn, at skulle logge sig på WI-FI når de vil købe eller bruge app’s. På den måde bruger de ikke data, og dit abonnement vil blive billigere.

Udgangspunktet er altså, at dit barns første mobiltelefon ikke behøver, at være en smartphone eller Iphone. Det kan hurtigt gå galt, hvis de får sådan en, i en tidlig alder. De har ikke brug for alle de features den kan.

Hovedsageligt, så snak altid med dit barn inden, og gå igennem de ovenstående spørgsmål. På den måde får du et bedre overblik over, hvad dit barn har brug for, og hvilken mobiltelefon der passer bedst til ham eller hendes behov, men vær altid realistisk.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)