Forskellen på 3G og 4G

Vi har flere artikler om data og netadgang, men hvad er egentlig forskellen på 3G og 4G? Læs med her.

Vi har her på siden skrevet flere artikler om data, og om dit dataabonnement. Du kan blandt andet læse artiklen her, om alt det du bør vide om data. Der bliver samtisigt skrevet og talt meget om 3G og 4G netværket i Danmark, samt hvorfor du bør have det ene frem for det andet, men hvad er forskellen egentligt?

I januar 2014 havde over 75% af danskerne adgang til 4G netværket og tallet ser ud til at stige. Der er dog stadig en hel del der endnu ikke er lige så heldige. Har det så den helt store betydning for din internetforbindelse eller har det ikke?

4G netværket er meget enkelt en overbygning af 3G netværket. Derfor har det betydning i den forstand, at det er hurtigere og mere stabilt. Det er altså en forbedring af 3G forbindelsen. Udover dette er 4G også den eneste internetforbindelse der kan sende og modtage trådløse signaler. Af denne grund anvendes 4G både til smartphones, men også bredbånd.

I Danmark er det endnu ikke hele landet der har adgang til 4G forbindelsen. Dog har langt den størstedel adgang, og netop dette er meget ualmindeligt i forhold til flere andre lande. I Danmark er det specielt i ydrekanterne, at 4G forbindelsen endnu ikke fungere specielt godt. Det kan skyldes både din geografiske placering, men også nogle områder med mange træer, høje punkter og endda stormvejr kan have betydning for din 4G forbindelse. Inden du bestiller en 4G forbindels, er det en god idé, at tjekke din udbyders dækningskort.

Forskellen er derfor ikke vanvittig stor, men det anbefales altid, at du har den nyeste teknologi. Forskellen afhænger ligeledes meget af din 3G forbindelse.

Nedenfor kan du se en film af forskellen på 3G og 4G forbindelsen.

https://www.youtube.com/watch?v=gtpEOaxKGAc

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Januar 2022 priser)