Hvad er det såkaldte eSIM?

Har du også hørt om eSIM, men ved endnu ikke hvad det er? Så læs med her, og få en forklaring.

eSIM er ikke en ny opfindelse, men det er først nu, at teknologien har været parart til at tage eSIM'et i brug. eSIM er et elektronisk SIM-kort. Navnet eSIM er endu kun en betegnelse, men det forventes at det elektroniske SIM-kort fremover vil have samme navn, eller Embedded SIM.

eSIM kan have stor betydning for fremtiden, og den måde vores SIM-kort fremover kommer til at fungere. Det kan derfor også have betydning for dig, og ikke mindst dine fremtidige teknologier.

Hvad kan eSIM betyde for mig?

Navnet og beskrivelsen fastslår klart forskellen mellem eSIM og det almindelige SIM-kort. Det er et elektronisk SIM-kort, og netop derfor vil det nu være slut med besværen af et fysisk SIM-kort.

Vi kender alle besværen når vi har fået en ny mobiltelefon, og vores SIM-kort ikke passer til den nye mobiltelefon. Det skyldes at SIM-kort kommer i tre forskellige størrelser. Når SIM-kortet ikke passer er der sågar nogle, der vælger selv at klippe det til, så det passer. Denne besvær slipper du helt med i det nye eSIM, og det irriterende problem vil fremover være opklaret.

Med det nye eSIM er det derfor ikke nødvendigt, at bytte dit fysiske SIM-kort ud når du fremover skifter mobiltelefon eller måske teleudbyder. eSIM vil fremover være indbygget i dine mobiltelefoner. Det betyder, at din teleudbyder heller ikke behøver, at sende dig et nyt SIM-kort, når du opretter dig som kunde. I den nye type eSIM vil din udbyder kunne koble dine og deres oplysninger til et program, hvor alle dine oplysninger lagres. Dette sted vil sandsynligvis komme til at være en app, et program på telefonen, eller et synkroniseringsprogram på computeren. Det er endnu uvis hvordan dette kommer til at foregå.

Udover den lette tilgængelighed forventes det også, at du måske kan have mere end én teleudbyder på dit eSIM. Derudover forventes det, at det bliver betydeligt lettere at skifte teleudbyder. Dét at kunne skifte teleudbyder let eller måske sætte det danske på standby og derefter tilkoble sig et andet abonnement, vil have store fordele. For eksempel når du er på længervarende rejser. Her vil det blive betydeligt lettere for dig, at skifte til en lokal udbyders mobilabonnement. Derved undgår du dyre regninger.

Det største problem ved eSIM er ikke funktionen og hvordan det kommer til at fungere. Nej det største problem lige nu, og også derfor det ikke er så udbredt, er sikkerheden af oplysninger. Det er endnu ikke fuldt udviklet, og derfor kan der være sikkerhedsproblemer. Dog forventes det, at stjålne mobiltelefoner fremover vil være mindre atraktive. Det skyldes, at det ikke vil være muligt at bruge mobiltelefonen, medmindre brugeren har adgang til eSIM'et. Alle dine informationer vil være skrivebeskyttet og derfor ikke tilgængelige for hackere. På den måde vil det ikke være muligt at bruge mobiltelefonen overhovedet. Mobiltyve skal derfor være særdeles dygtige fremover, hvis de vil bruge vores mobiltelefoner til noget.

Fremtiden for eSIM

Fremtiden for eSIM ser natuligvis meget lovende ud. Det er en teknologi der følger udviklingen. Det forventes derfor at den kommende iPhone 7 bliver produceret med netop et eSIM. Apple og flere storproducenter, så som Samsung, samarbejder netop nu med GSMA for, at få koblet eSIM ind i fremtidens generationer af mobiltelefoner og andet udstyr der kræver et eSIM. GSMA er den internationale organisation der repræsentere interessen for mobiltelefoni og dens operatører.

Apple er en af de producenter der går forrest i produktionen med eSIM. Allerede Apples' iPad Air 2 og iPad Mini 3 anvender det såkaldte Apple SIM, der på mange måder minder om et eSIM. Apple SIM er nemlig et programbaseret SIM-kort, hvor informationerne bliver styret af et lille program på iPads der sender informationer til Apple.

Banebrydende for mobilindustrien

Det fremtidige SIM-kort kommer til at have stor betydning for mobilindsustrien. Når først eSIM virkelig kommer i brug, vil det betyde lettere tilgængelighed for forbrugeren til at skifte teleudbyder. Det vil sandsynigvis øge konkurrencen endnu mere på mobilmarkedet, hvor der allerede er lave priser, men fortsat forventelig høj kvalitet fra kunderne.

Udover at eSIM kan øge konkurrencen, vil det også være en fordel for den generelle industri. Det vil gøre kommunikationen mellem maskinerne bedre, hvis blot de alle har indbygget et eSIM. For eksempel vil strømforbrug og lignenede informationer måske lettere blive registreret med et eSIM i maskiner, som derefter kan udnyttes af ejerne til driften.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Januar 2022 priser)