Hvad er indholdstakserede SMS

Indholdstakserede SMS

Billigste mobilabonnement? OiSTER har altid attraktive tilbud - Se deres priser her

Indholdstakserede SMS'er kender de fleste til, men af og til glemmer vi hvad de indebærer, og hvad man skal være opmærksom på ved dem.

Grundlæggende er indholdstakserede SMS'er en tjeneste som gør, at dine SMS'er koster mere end de almindeligvis ville gøre. Denne pris bliver trukket over din mobilregning.

Indholdstakserede SMS'er kommer i mange forskellige varianter, former og med forskellige funktioner. Nogle har til formål at kræve penge af dig, hvor andre har til formål at hjælpe.

De mest almindelige former for indholdstakserede SMS'er er dog til velgørende formål, fx til Red Barnet, Røde Kors eller Knæk Cancer. Andre former for indholdstakserede SMS'er kan være når du køber en tog- eller busbillet over SMS.

Husk at være opmærksom

Indholdstakserede SMS'er er ikke altid kun i din favor. Derfor er det en god ide, at være særlig opmærksom på hvad de indeholder når du modtager, eller har tænk at sende en indholdstakseret SMS. Indholstakserede SMS'er er ikke lige tydeligere for en hver, også selvom loven kræver en nøjagtig beskrivelse. Det er dertil også blevet meget populært at deltage i konkurrencer over SMS. Her er det typisk muligt at vinde en bil, en rejse eller en anden stor præmie. Det er dog ikke altid tydeligt for dig at se hvad det koster. For nogle konkurrencer kan det være nogle få kroner, hvor det hos andre kan være flere hundrede kroner det koster at deltage. Det er derfor vigtigt at læse beskeden og vilkårene grundigt igennem inden du sender din besked, eller måske trykker på et link i beskeden. Nogle af beskederne kan være særlig lange, og læs derfor til sidste punktum.

Fri SMS - ingen betydning

Har du et fri SMS mobilabonnement har dette desværre ingen betydning for din indholdstakserede SMS. Rigtig mange tror fejlagtigt, at når de har fri SMS, så gælder dette også på de indholstakserede, men dette er forkert. Alle dem som benytter sig af indholdstakserede SMS'er vil blive opkrævet det beløb, som den indholdstakserede SMS indebærer. Du kan læse mere om hvad et abonnement med fri SMS, data og taletid vil sige, her.

Hvad hvis et beløb er blevet opkrævet, som jeg ikke var vidne om?

Der er flere ting du kan gøre, hvis et beløb er blevet trukket på din mobilregning, som du ikke selv har sagt ja til, eller har været vidne om.

De fleste indholdstakserede SMS'er giver ikke mulighed for, at refundere beløbet. Dette skyldes at købet eller din velgørende tjeneste i sin helhed anses som en service og ikke et decideret produkt.

Har du alligevel brugt en service uden at have været opmærksom på om dette var en takseret SMS, så strider dette dog imod lovgivningen. Ligesom beskrevet ovenfor, er det mod loven hvis ikke udbyderne gør sig meget klar overfor forbrugeren, at den indholdstakserede SMS oplyser pris og indhold.

Hvad gør jeg?

1.Det første du derfor kan gøre er, at tage kontakt til den udbyder der har sendt den indholdstakserede SMS, og forklare din situation. Dette kan du gøre i håb om, at de er venlige, og vil refundere dit beløb. Du skal blot fortælle at du ikke mener du er blevet oplyst tilstrækkeligt om hvad beskeden kostede dig, eller hvad det evt. kostede dig at være med i deres konkurrence.

2.Det andet du kan gøre, hvis udbyderen ikke er til at få fat på er, at klage til Forbrugerklagenævnet. Vælger du dette skal du altid huske, at referere til den service du har benyttet, da forbrugerklagenævnet på den måde har mulighed for, at gøre dine rettigheder, services og vilkår op på korrekt vis. En god ide er, at tage et screenshot af den SMS du har modtaget, så du på den måde har en dokumentation for din sag.

Alt i alt er det derfor en særdeles god ide når du modtager indholdstakserede SMS'er, som du ikke er klar over hvor er fra, eller hvorfor du har modtaget, at lade være med at besvare dem. Ønsker du ikke en masse besvær, og måske en dyrere mobilregning, så lad være med at besvare de SMS'er du ikke kender indholdet fra.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Januar 2022 priser)