Populære udbydere

Ekstra EU data!
4 stjerner
4,1/5 baseret på 21.865 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding

 • Bedst til prisen

 • Virker i hele EU

ÆGTE FRI tale
5 stjerner
4,6/5 baseret på 1.403 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Nordens stærkeste netværk

 • Danmarks bedste kundeservice

Første måned til 0,-
5 stjerner
4,7/5 baseret på 1.136 Trustpilot anmeldelser
 • Gratis oprettelse

 • Ingen binding

 • Ingen gebyrer

Teleselskaberne - Hvem ejer hvem?

Konkurrencen i telebranchen er benhård, og det betyder at der konstant dukker billigere udbydere op, og konstant lukkes nogle andre. Dog er der noget der er helt sikkert, og det er at de store selskaber æder de små. Vi har her på mp.dk beskrevet dette emne flere gange i nogle af vores artikler, men her i artiklen har du forklaringen på hvem der egentlig ejer hvem?
I Danmark er der fire store teleselskaber som har overtaget markedet med deres eget netværk. Det er TDC, 3, Telenor og Telia. Dertil benytter de andre teleselskaber, heriblandt de fleste lavprisselskaber, sig derfor af disse store udbyderes netværk. Hvis man kigger nærmere kan man tydeligt se hvorfor teleselskaberne benytter sig af det netværk som de gør.

Så hvem ejer hvem?

TDC

TDC er det største teleselskab i Danmark, eller med andre ord så er TDC det teleselskab som ejer flest mindre selskaber. TDC ejer Telmore, Fullrate, YouSee og Unotel.

3

Dette selskab er forholdsvist kendt, men også rigtig brugt af danskerne, dog er det det mindste selskab af de 4 dominerende teleselskaber. 3 ejer OiSTER, men til gengæld fokusere 3 kraftigt på OiSTER og vil med tiden højest sandsynligt blive endnu større.

Telenor

Telenor er det andet største teleselskab i Danmark, eller med andre ors så ejer Telenor lidt færre selskaber end TDC, og er derfor stadig en stærk teleudbyder. Telenor ejer CBB, Bibob, One Mobil og Canal Digital. Telenor ejer altså også flere velkendte lavprisselskaber.

Telia

Sidst men ikke mindst har vi Telia på en tredje plads. Telia er også særdeles udbredt i Danmark. Telia har ofte gode deals og andre tilbud for danskerne. Telia ejer Call Me, Familietele og DLG Tele.
Det vil altså sige at langt de fleste selskaber i Danmark bruger de samme netværk. Et godt råd kan derfor være, at hvis du fx allerede nu har TDC og gerne vil spare nogle penge, ja så kunne et skift til et af TDC’s lavprisselskaber være et fornuftigt valg. Din tiltro skulle derfor gerne være den samme, idet TDC stadig er din udbyder, og det er derfor kun "i princippet" prisen som er ændret. Dit netværk er det helt samme, og det vil også gælde hvis du skifte fra en af de andre store selskaber, til en af deres andre store udbyderes lavprisselskaber.
Udover disse ovennævnte selskaber i Danmark, som sandsynligvis også er de mest velkendte selskaber for danskerne, ja så findes der stadig ca. 13 uafhængige selskaber. Hvis du derfor støder på nogle selskaber der ikke passer under nogle af de ovenstående, ja så vil selskabet være selvejet, eller måske ejet af en hel femte udbyder, typisk fra udlandet.

Den snørklede vej frem til ejerforholdene

Beskrevet ovenfor så ejer de store danske teleudbydere langt de fleste lavprisselskaber i Danmark, men ejerforholdene kan nogle gange være lidt snørklede. Fx ejes Dansk Kabel TV af YouSee, der igen ejes af TDC, eller NanoMobil der ejes af CBB der så igen ejes af Telenor. Der er altså mange snørklede veje igennem telejunglen, og hvem der ejer hvem. De fleste selskaber har altså flere underliggende selskaber, der igen har underliggende selskaber.
Et andet eksempel er teleselskabet Minitel, der ikke er beskrevet ovenfor. Det er svært at sætte i bås idet, at Minitele egenligt er et uafhængigt selskab, men deres produkter er fra en storkundeaftale med Telia. Derfor er det i princippet Telia-produkter der forhandles hos Minitel.
Et tredje eksempel som heller ikke er taget med ovenfor er TeleNordic, som der i realiteten også er uafhængigt. TeleNordic’s mobiltelefoni leveres af CBB der så igen ejes af Telenor.
Det kan altså være utrolig svært at få styr på alle teleselskaberne i Danmark, da de fleste ejer nogle andre, der så igen ejer nogle. Netop derfor er det godt at have styr på sin viden, inden du begynder at skifte teleselskab.

Companymobile

Dette er en fællesplatform for en lang række mindre selskaber der er ejet af TDC. Selskaberne i Companymobile er i princippet uafhængige, men deres teknologi leveres logisk nok af Companymobile, der egentlig er TDC. Selskaberne under Companymobile er HappiiMobil, Ekstra Bladet Mobil, Berlingske Mobil, BT Mobil, Travelmobil, WeMobil, Coop Mobil, L’easy, Wupti Mobil og sidst men ikke mindst The Voice Mobil. Fælles for disse selskaber er, at de alle er kendt for noget helt andet igennem deres nuværende selskab, end mobiltelefoni. De får altså på denne her måde hjælp til deres nye produkt fra Companymobile, til deres nuværende målgruppe.

MobileValue

Ligesom Companymobile er der også selskabet MobileValue. MobileValue står bag teleselskabet Greentel der fx har sammenarbejde med DSB Talk.

Hemmeligheden bag de fire store sleskaber

Der er endnu mere at komme efter, og det bliver også endnu mere kompliceret. For bag de fire store selskaber TDC, 3, Telenor og Telia finder vi endnu et selskab. Faktisk er alle de fire nævnte teleselskaber ejet af et udenlandsk selskab.
TDC ejes af Angel Lux Common, som er en sammenslutning af fem store internationale investeringsfonde. 3 er ejet 60% af Hutchison Whampoa Limited fra Hong Kong, samt 40% af Investor AB fra Sverige. Yderligere så er Telenor Group ejer af Telenor, som er Norges største telekommunikationsvirksomhed. Sidst men ikke mindst så er Telia en del af det svensk-finsk eget firma TeliaSonera Group.
De fleste danskere kender allerede til Telia og Telenors ejermænd, men det kommer nok bag på mange af både TDC og 3 er ejet af udenlandske firmaer.
Alt i alt så har du nu en forståelse for hvordan telejunglen fungere og hænger sammen, og det er altid godt at gøre sin research grundig inden man skifter udbyder, så man ved hvad der står bag ens mobilselskab.
Her på mp.dk gør vi hvad vi kan for at give dig den bedste, og mest brugervenlige oplevelse. Mp.dk er kåret som Danmarks mest transparente prissammenligningsside. Klik her, og gå i gang med din søgning efter et mobilabonnement, som passer lige netop til dig og dit behov.

Populære udbydere

Ekstra EU data!
4 stjerner
4,1/5 baseret på 21.865 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding

 • Bedst til prisen

 • Virker i hele EU

ÆGTE FRI tale
5 stjerner
4,6/5 baseret på 1.403 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Nordens stærkeste netværk

 • Danmarks bedste kundeservice

Første måned til 0,-
5 stjerner
4,7/5 baseret på 1.136 Trustpilot anmeldelser
 • Gratis oprettelse

 • Ingen binding

 • Ingen gebyrer

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på mp.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.