Hvordan finder jeg det billigste mobilabonnement?

Der er stor konkurrence på det danske mobilmarked og hvordan finder du nu det for dig bedste mobilabonnement?

Overvej dit behov

Det kan være en jungle at finde hoved og hale i det danske mobilmarked. Der findes et hav af forskellige teleselskaber, som har en masse forskellige ydelser. Konkurrencen på markedet er stor, og derfor skifter priserne ofte og varierer en del. Først og fremmest er det en god idé at overveje, hvad du har brug for i et mobilabonnement. Bruger du for eksempel meget data, men ringer sjældent, eller har du behov for ekstra services såsom musik eller tv-tjenester? Det er ikke til at sige hvilket mobilselvskab, der er det absolut billigste, fordi det afhænger meget af, hvilke behov den individuelle bruger har, men som udgangspunkt er de større selskaber lidt dyrere, end de mindre. For eksempel koster et abonnement med 50 GB data, fri tale, fri sms og mms og to valgfrie tjenester, såsom HBO Nordic, Spotify eller Telia TV omkring 350 kroner pr. måned, hvortil et selskab som Plenti tilbyder fri tale, fri sms og mms samt fri data til ca. 120 kroner om måneden. Hos Plenti får du også muligheden for at opgradere, så du samtidig får adgang til en række underholdningstjenester, herunder Mofibo, Flipp, Berlingske, Ekstra Bladet og Wype for 199 kroner.

Skal du vælge abonnement eller taletidskort og hvad med data?

Hvis du ikke bruger din mobiltelefon så meget, bør du overveje et abonnement hvor der kun betales for det, der bliver brugt. Det kan du få til en startpris på mellem 0-50 kroner om måneden, og herefter betaler du udelukkende for det, du bruger. Bruger du internettet dagligt, vil det således ikke kunne betale sig med sådan en pakke, men du bør i stedet finde en pakke, hvor der er internet inkluderet.

I dag har de fleste mobilabonnementer fri sms og mms, så det er som regel ikke det, der gør den store forskel. Dog kan prisen på data og tale variere en del. Når det kommer til data, afhænger det også af, hvordan du bruger internettet på mobiltelefonen. Hvis du ofte deler internettet med andre enheder, eksempelvis computeren eller en tablet, skal du som udgangspunkt op og have over 20GB data. Hvis du bruger internettet til at tjekke mails og sociale medier en gang i mellem, kan du sagtens nøjes med 10GB eksempelvis. Mange selskaber tilbyder også et vist antal timer, der kan tales i gratis. Her bør du vurdere, hvor meget du taler i telefon pr. måned, da det kan være afgørende for, hvor meget du ender med at betale. Hellere vælg en pakke med en times tid eller to mere end du bruger, end at betale ekstra når du har opbrugt timerne, da det oftest er en del dyrere når det frie timeantal er opbrugt. En anden faktor, der ofte også spiller ind, er oprettelsesprisen. Denne er dog et engangsbeløb, men den kan stadig variere mellem alt fra 0-100 kroner. Herudover er det også en god idé at undersøge mindsteprisen. Mange abonnementer kræver, at du minimum bruger et vist beløb om måneden, så regningen kan hurtigt overstige budgettet, hvis du ikke er opmærksom herpå. En sidste ting, der er værd at tage højde for er hvorvidt der er binding på abonnementet. Nogle mobilselskaber kræver en bindingsperiode på seks måneder, hvortil andre slet ingen bindingsperiode har. Det kan være en fordel at tjekke, såfremt du skulle være utilfreds med abonnementet eller dine behov ændrer sig løbende.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Januar 2022 priser)