Mobilabonnement til familien

Det er altid rart at finde et sted eller to at spare som familie. På den måde er der penge til sjovere ting, end internet, varme og husleje.

Undersøger i som familie mulighederne, er der faktisk ofte penge at spare. I kan nemlig ofte få et markant billigere mobilabonnement, hvis i bare leder lidt længere end normalt.

Det er dog det ekstra besvær værd. For der er både abonnementer for jer, hvor alle bruger telefonen meget, med både data, sms og taletid. Dermed ikke sagt, at der ikke også er muligheder for jer, hvor det vigtigte er sms'er og opkald i ny og næ, samt ikke specielt meget data.

Abonnementer til hele familien

Hos langt de fleste mobilselskaber i dag, er det muligt at få rabat, hvis i vælger at samle flere af jeres mobilabonnementer sammen. Dette er specielt interessant for jer, hvor flere familiemedlemmer har et højt forbrug, specielt af tale og data.

Specielt TDC er kendt for deres familierabatter, men også Telia tilbyder muligheden for at samle abonnementer. Dog har de fleste selskaber en eller flere lignende muligheder.

Barnets regning i fokus

Det er ikke unormalt som familiefar eller mor, at vil være sikker på, at regningerne hos de små ikke løber helt løbsk. For der er desværre SMS-tjenester der mere eller mindre har til formåls at lokke penge ud af børn. Dog er det muligt at spære for sådanne numre, kaldet tjenestenumre. På den måde undgår du, at dine børn ikke pludselig har købt for flere 1000 kr. til fx. deres fiktive spil på nettet.

Derudover har også rigtig mange udbydere specialdesginede abonnementer specielt til mindre børn. På den måde er der en ekstra tryghed i, at dit barn har en mobil og dertil hørende mobilabonnement. Telenor har eksempelvis et abonnement kaldet "Lillenor", hvor der er børnesikring, spærring for køb af ekstra data og muligheden for forbrugskontrol. Der er altså loft på hvor meget der kan SMS'es, eller bruges data. Abonnementet blokere dog ikke for voksen indhold gennem internettet. Telia har også et lignende mobilabonnement, der hedder 4Junior.

Hvad er vores behov som familie?

Det er som sagt svært, at gennemskue hvor meget data og tale der egentligt er brug for hos hver enkelt person.

En god tommelfingerregel er dog, at omrking 1-2 GB data er nok. 1-2 GB data er nok til at du kan være på nette dagligt og surfe rundt på både Facebook, Instagram osv. Så længe du ikke streamer musik og film er dette nok. Gør du også dette, skal du op på omrking de 3-4 GB data. For streaming skal du op på en halv GB data for hver time, og til streaming af musik skal du op på 0,2 GB data for hver time du streamer. Du skal dog være opmærksom på, at forbruget og datamængden kan svinge fra tjeneste til tjeneste. Dertil kommer også applikationer osv, der også tager data. Du kan læse meget mere om data her.

I henhold til tale, bør du især tænke over hvor ofte du/ I indbydrdes har lange samtaler. Når i ringer indbyrdes vil det nemlig hos mange selskaber være gratis, hvis i har samme selskab. Selvom i ikke har valgt en egentlig familiepakke hos selskabet, tilbyder de fleste at opkald fra og til deres selskab er gratis.

Det betyder også, at de fleste familier kan klare sig med temmelig små talepakker.

Du kan læse mere om mobilabonnementet til teenageren her, og mere om mobilabonnement til barnet her.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)