Mobilabonnement til senioren

Det kan være vanskeligt at kende sit forbrug, specielt som senior, hvis ikke du har haft en mobil før. Læs med her, og få mere viden om forbrug.

Det gælder også for senioren, som det gælder for alle andre. Der skal nemlig tages stilling til tre basale ting, når der skal vælges mobilabonnement.

Du skal tage stilling til hvor meget du taler i telefon, hvor meget du sender SMS/MMS'er og selvfølgelig hvor meget data du kommer til at bruge.

Dataforbruget

Det er ofte dataforbruget de fleste vælger forkert ved. Rigtig mange køber for store pakker i forhold til deres forbrug. Er du senior er det også vigtigt med dataforbruget, specielt hvis du vælger at købe en smartphone. Det er dog næsten umuligt, at finde et mobilabonnement uden data i dag. Vælger du derfor ikke at købe en smartphone, skal du overveje hvor meget du så kommer til, at bruge din dataforbindelse.

Det er beskrevet ovenfor, at de fleste kommer til at vælge en alt for stor datapakke i forhold til deres forbrug. Det skyldes at rigtig mange har svært ved, at finde frem til hvor meget data de egenligt har brug for. Specielt seniorere der ikke er vant til, at bruge nettet kan have svært ved dette. Dog kan selv rutinerede internetbrugere have svært ved, at finde den rigtige mængde data.

For langt de fleste er 2-3 GB data nok. For mange seniorere der ikke bruger internettet specielt meget på deres mobiltelefon, vil 0,5 -1 GB data derfor være nok. En datapakke på 1GB er nok, selv hvis du bruger internettet dagligt, men ikke i lange perioder ad gangen. De fleste ender dog ofte med en højere datapakke fordi, det er den der høre sammen med den korrekte talepakke.

Der er dog én ting du skal være specielt opmærksom på. Har du en smartphone, kan streaming af TV, video og musik få dit dataforbrug til at stige meget. Bruger du derfor kun din mobil til at se sjove videoer på, men egentlig ikke til meget andet, ja så vil dit dataforbrug faktisk kunne være ret højt. Du skal regne med, at hver gang du ser en film på en time, bruger du omkring en halv GB data.

Hvad hvis jeg overskrider mit dataforbrug?

Hvis du overskrider din grænse for den mængde data du har tilknyttet dit abonnement, sker der normalt ikke det helt store. De fleste udbydere sætter blot din hastighed ned på din internetforbindelse, og fleste steder skal du ikke betale ekstra.

Forbindelsen vil for det meste være svært at bruge til at streame videoer, hvis dette er hvad du gør mest. Du vil stadig kunne surfe på nettet, men med en begrænset hastighed. Hos nogle udbydere vil du dog komme til, at betale ekstra når du overskrider dit forbrug. Du vil som udgangspunkt få besked om dette når du er ved at overksride din grænse, og også her hvad prisen er.

Du kan i nogle tilfælde opleve, hvis du har brugt rigtig meget data, at du allerede har overskrevet din grænse, og din besked herom derfor kommer for sent. Skal du derudover betale for ekstra data, kan det blive en dyr omgang. Dog vil du i de fleste tilfælde kunne fornemme det allerede i det, at hastigheden sættes ned.

Talepakke og beskeder

Det kan i nogle tilfælde være en god ide at overveje, om et forbrugsafregnet abonnement er løsningen. Det er dog kun i de tilfælde hvor du sender mindre end 10 SMS'er om dagen, og derudover aldrig ringer specielt meget, eller bruger din dataforbindelse.

Modsat data, er der ofte mange der i stedet undervurdere hvor mange SMS'er de sender. I de fleste nyere mobilabonnementer findes der dog fri SMS. Det er derfor rart nok, at slippe for, at tænke over hvor mange penge der sendes beskeder for.

Det samme gælder for tale, som det gælder ved SMS. De fleste undervurdere også her deres forbrug. Har du jævnligt mange lange samtaler med dine venner og familie, kan det faktisk være en ide at have fri tale i dit abonnement. På den måde kan du også helt droppe dit fastnet abonnement, som der er mange penge at spare ved. Dette kan du læse mere om her.

Taler du mere end du har plads til i dit mobilabonnement, skal du ved langt de fleste teleselskaber betale for dit forbrug. Det er som udgangspunkt ikke specielt dyrt, og ikke noget du skal tænke for meget over. Sker det dog hver måned, er det en god ide, at tjekke om dit mobilabonnement er det rigtige.

Er du derimod typen der taler mindre over telefonen, og måske kun har korte samtaler, så kan du for det meste nøjes med en mindre talepakke. Den måde hvorpå du hurtigst kan få overblik over dit taleforbrug er, hvis du allerede har et abonnement, at logge ind på din udbyders hjemmeside. Her kan du klikke under "min side." Under denne side kan du tjekke dit forbrug, og se om det stemmer overens med dit abonnement.

Alle er forskellige

Det er meget svært at give en nøjagtig beskrivelse af, hvad en person skal have inkluderet i deres mobilabonnement. Nogle snakker meget, SMS'er meget, og bruger flere timer på nettet, hvor andre måske snakker en del med deres børnebørn, SMS'er sjældent, og bruger næsten aldrig nettet. Det er altså meget individuelt hvordan et mobilabonnement skal skrues sammen. Dog er det godt at være opmærksom på, at det i langt de fleste tilfælde er mest fordelagtigt, at have et mobilabonnement frem for et forbrugsafregnet abonnement.

Du skal derudover være opmærksom på, at flere teleselskaber tilbyder, at tale gratis fra samme teleselskab til samme teleselskab. Dette kan du læse mere om her.

Du kan også tjekke forbruget til din teenager her, eller læse mere om mobil data her.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)