Mobiltelefon til ældre - hvad skal man vælge?

Hvilken mobil skal man vælge til ældre? og hvad skal man være opmærksom på? Læs med her, og se hvad der kunne passe til dig, eller et familiemedlem.

Når man skal finde en mobil, er der mange kriterier man skal kigge på. Først og fremmest er det vigtigt at vide hvad man helt konkret kommer til, at bruge mobilen til, og hvilket behov man har.

Der kan være mange forskellige definitioner på ældre. Nogle har måske kun behov for, at bruge mobilen til opkald til den nærmeste familie. Andre gør brug af sms’er, hvor måske en tredje også har et data forbrug. Derfor er forbruget vigtigt at undersøge inden man vælger mobil. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at kende til ens, eller ens bedsteforældres behov hvis man hjælper dem.

Måske er du datter, og gerne vil finde en mobil til din mor eller far, så du altid kan komme I kontakt med dem, når du har behov, eller omvendt. Derfor kan behovet være særlig vigtigt at diskutere med dem inden man køber mobiltelefonen.
Alder har ydermere også en betydning. Der er selvfølgelig stor forskel på om du/de er 60 eller om 80 år. Hvor dem på 60 sikkert har nemmere ved at finde ud af en smartphone, end nogle på 80.

2 typer mobiltelefoner

Der findes især to forskellige mobilproducenter, som har specialiseret sig i at lave mobiltelefoner til ældre brugere, som har brug for de helt enkle funktioner. Både lyd og skærmtyper er skruet helt op, og det samme er brugervenligheden.

Emporia Elegance er den ene producent. Designet på deres telefoner er meget enkle og på sin vis elegant. Den minder mest af alt om en hel gammel Nokia, eller måske en legetøjsmobil, man havde som lille. Lad dig dog ikke snyd. For det giver god mening. Den har forvoksede knapper, og kommer derfor til sin ret på én der aldrig tidligere har ejet en mobiltelefon, og tilmed er den særdeles brugervenlig. Den har tilmed gjort det ekstra nemt for den ældre forbruger, at sende et hurtigt og kort svar. Det har den i det den har flere skabelon-beskeder, som, Ja, Nej og Alt ok. Det gør det altså ekstra nemt for den ældre forbruger.

Doro PhoneEasy 332gsm er den anden producent. Den er hovedsageligt lige så venlig som Emporia Elegance. Den minder dog lidt mere om de mobiler man først så på markedet, for godt 10 år siden. Den kan altså være en lille smugle svære, at anvende. Det betyder dog ikke, at den ikke er nem, for det er den. Hvorimod Emporia Elegance passer bedre til de, som er helt oppe i alderen, kan denne Doro PhoneEasy 332gsm være bedre for dem midt i mellem, som stadig syntes en smartphone, lige er indviklet nok for dem. Det er altså en god simpel mobil, som kan det den skal kunne.

De er altså begge to gode mobiltelefoner til det ældre segment, og for det meste er det en smagssag, og ikke mindst en behovssag. Emporia Elegance har f.eks. større bogstaver og taster, der gør det nemmere for den ældre med dårligt syn, at trykke på de rigtige taster.

Der findes mange udbydere af brugervenlige mobiltelefoner til ældre, men her er to af de mest solgte.

Andet

Hvis man derimod gerne vil have en mobiltelefon med data inkluderet. Vil en Iphone kunne være at fortrække.

Iphonen er utrolig simpel at finde rundt i, og mange ældre, som er godt kørende, har sågar også en Iphone. Apple er kendt for, at producere simple elektronik, som alle kan bruge. Det er ydermere en af deres målsætninger. Iphonen skal altså kunne være brugervenlig for alle.

Så hvis du, din mor, eller bedstemor gerne vil have en mobiltelefon med data, vil Apple altså være et godt bud.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)