Opladning af mobiltelefon - hvordan gør jeg det bedst?

Er du i tvivl om hvordan du skal oplade din mobiltelefon så dit batteri holder i længden? Så læs med her, hvor vi har alt hvad du skal vide om opladning.

Billigste mobilabonnement? OiSTER har altid attraktive tilbud - Se deres priser her

Der er helt sikkert rigtig mange af os, som har hørt forskellige myter om hvordan vi oplader vores mobiltelefoner bedst muligt, for at undgå den bliver skadet. Nogle af myterne eller rygterne er helt sikker gode nok, men der er også tilfælde af direkte skadelige forslag af dit batteri. Vi giver dig her forklaringen på hvorfor og hvordan du skal oplade din mobil mest optimalt.

Den nye teknologi

I dag er langt de fleste mobiltelefoner udstyret med et batteri kaldet Lithium-ion-batterier. Disse batterier vejer mindre og aflader ikke sig selv for hurtigt, dog vil alle batterier over årene blive dårligere og dårligere, og så er det måske en ide, at få skiftet batteriet eller måske til en helt ny mobiltelefon. I ”gamle dage” var mobiltelefoner dog udstyret med en lidt anden form for batteri. De var dengang kaldt Nikkel-MetalHydrid-batteirer. De havde en tendens til at aflade sig selv, og derfor var holdbarheden ikke særlig god på disse mobiltelefoner.

Skiftet til den nye type Lithin-ion-battterier er der mange der ikke ved, og derfor er der stadig rygter i omløb fra de gamle batterier. Fx rygtet om at batteriet skal aflades helt, og så oplades igen, for ikke at skade batteriet? Dette rygte er bestemt ikke gældende for de nye slags batterier, ja faktisk så ville det kunne ødelægge batteriet hurtigere, da den nye teknologi ikke er velegnet til en fuldstændig afladning.

Sådan skal du oplade din mobiltelefon

Har du en nyere telefon, men er ikke helt sikker på hvilket type batteri du har, så søg efter det på internettet så du er hel sikker på, at du oplader din mobiltelefon korrekt. Der findes dog ikke mange mobiltelefoner længere, som har den gamle form for batteri.

Den mest optimale måde du skal oplade din nyere type mobil på, er ved at oplade den hver nat. Den endnu bedre mådde at oplade din mobil påer dog ved de nye batterier, at oplade den hver gang den har brugt ca. 20% strøm. En tommelfinger regel siger, at med de nye Lithium-ion-batterier er det vigtigt, at du ikke aflader dem helt for energi. Faktisk siger man, at jo mindre strøm du skal sætte til dit batteri når du oplader det, jo flere gange kan batteriet oplades inden batteriet går helt død.

Dog vil batteriet som beskrevet ovenfor, altid med tiden blive svækket. Kapaciteten vil altså under alle omstændigheder falde efter flere års brug. I starten vil det kunne holde fint, men på et tidspunkt vil batteriet begynde af falde hurtigt, dog først efter nogle år.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)