Skift din fastnettelefon ud med en mobiltelefon

Har du en fastnettelefon og overvejer at skifte den ud med en mobil eller komme helt af med den? Så læs med her, hvor vi fortæller hvorfor det er en god ide.

De fleste danskere har fået øje på, at det betaler sig at droppe sin fastnettelefon. Dog er der stadig en hel del der ude, måske en lidt ældre generation, der stadig ikke har sagt farvel til fastnettelefonen. Ofte er der også kun få numre relateret til fastnettelefonen, da det ofte er de samme man snakker med i denne sammenhæng, typisk familie. Har du derudover også en mobiltelefon ved siden af? Ja så er der bestemt ingen grund til, at beholde fastnettelefonen. Det eneste du skal er, at få ringet til dine venner og fortælle dem det nye nummer, eller dit allerede eksisterende mobiltelefon nummer.

Hvorfor og hvordan kan jeg spare?

Grunden til at det er yderst effektivt, og at du kan spare flere hundrede kroner på at skifte din fastnettelefon ud med en mobiltelefon er selvfølgelig prisen. Din teleoperatør griner hele vejen til banken hver gang du taler i din fastnettelefon.
Fastnetabonnementer er først og fremmest langt dyrere end almindelige mobilabonnementer. For det andet så koster dine opkaldsafgifter ofte en hel del med en fastnettelefon, og hvis du ringer fra fastnet til mobil er din opkaldsafgift endnu dyrere. Den sidste og meget dyre forudsætning ved et fastnetabonnement er oprettelsesgebyret, som ofte koster 900 kr, hvor du ved en mobiltelefon ofte kan få det gratis. Præcis derfor kan nogle familier spare helt optil 10.000 kr. om året. Lige gyldigt hvad vil du altid kunne spare penge, når du afskaffer dig din fastnettelefon.

Hvis du nu tænker at din fastnettelefon har utrolig god lyd, og det er hvad du godt kan lide ved den, ja så kan det være fordi du ikke har prøvet en god eller nyere mobiltelefon. De nye mobiltelefoner på markedet har markant bedre lydkvalitet end almindelige fastnettelefoner, så det er ikke en undskyldning.

For ældre

Er du lidt ældre, og føler dig slet ikke tryg ved smartphones eller android telefoner med store skærme og alt for mange funktioner, ja så laver mærket Doro mobiltelefoner målrettet til ældre. De er kendt for at lave telefoner med rigtig god lyd, og lette og enkle styrefunktioner så de er lette at finde rundt i. De minder lidt om de helt gamle Nokia telefoner, bare med store knapper og tydelig skrift. De er altså lette at finde rundt i. De fleste telefonselskaber har disse modeller, så du kan altid gå ned og prøve dem inden du beslutter dig.

For familier

Er du en familie, og har brug for en mobiltelefon som erstatter din fastnettelefon så vil en Doro også være en god ide. Den er let og enkel. Få en holder til den, og lad den være jeres nye ”fastnettelefon”. En anden god løsning er hvis i har en gammel mobiltelefon, så kan i evt. bruge den i stedet for, at den bare ligger i en skuffe et sted i huset.

Alt i alt så er vores råd til dig/jer altså at få skiftet den fastnettelefon ud. Den er alt for dyr og giver ingen fordele. Køber du derimod en ny mobiltelefon eller erstatter med den gamle mobil, ja så kan du tilmed opleve forbruger fordele ved at have flere mobiltelefoner i huset. Tag en snak med din udbyder, og forhør hvilke fordele du eller din familie muligvis kan få. Det vil kunne spare jer mindst nogle hundrede kroner om året.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)