Taletidskort i udlandet - hvorfor er det en god ide?

Er det bedre med et taletidskort når man rejser i udlandet? Ja, for nogle, og for nogle er det ikke. Læs med her, og find ud af om det er en fordel for dig.

Billigste mobilabonnement? OiSTER har altid attraktive tilbud - Se deres priser her

Hvornår skal man vælge at anskaffe sig et taletidskort, når man rejser til udlandet? Det kan være svært at bedømme, og med de nye EU priser er det blevet en hel del lettere. Dog skal man stadig være opmærksom på, om man regner med at bruge mobilen meget på ferien, eller lidt.

Lige nu koster et opkald inden for EU grænsen 1,77 kr. i minuttet, og 0,46 kr. for at modtage et opkald i EU. Prisen for at sende SMS er faldet med cirka 25%, og er nu 0,55 kr. per SMS. Ydermere er der et fald på hele 55% for data forbrug, idet forbrugerne maksimalt vil komme til at betale 1,86 kr. per MB. Den nye lov beskytter også danskernes pengepunge, da mobilselskaberne nu skal spærre for dataforbruget, når det når 465 kr. Der bliver sendt en SMS når 80% af dette beløb er opbrugt.

Den nye EU lov, gør det altså som udgangspunkt nemmere for danskerne at ringe, sende beskeder og anvende data på ferien. Dog kan man stadig drage stor nytte af, at købe et taletidskort på feriedestinationen.

Hvis man har behov for at ringe, sende beskeder, eller bruge data, når man er på ferie, kan det altså være nødvendigt og smart at anskaffe sig et lokalt taletidskort. For forretningsmanden der har brug for at ringe meget og bruge data oftere end normalt på ferien, eller til den store familie der ringer eller skriver til hinanden, for at aftale tidspunkter eller mødesteder. Ja, så kan et taletidskort i udlandet være særdeles brugbart.

Penge at spare

I udlandet vil især prisen på data være langt billigere, da det til være teleudbyderens nationale priser. Det betyder altså, at man med et taletidskort fra udlandet kan spare rigtig mange penge på dataforbrug og opkald. Det er altså en god ide, at kontakte teleudbyderen i udlandet inden rejsen, for at forhøre sig om mulighederne. Du skal b.la. være opmærksom på taksterne, om du evt. har en bindingsperiode der er udløbet, og om din mobil er SIM-Locked. Den skal nemlig være åben. Det kan du hurtigt få undersøgt, ved at gå ind til din lokale mobilforhandler, og han kan nemt tjekke det for dig. På nogle mobiler kan du også tjekke det under mobil indstillinger.

Der er altså mange gode grunde til, at anskaffe sig et taletidskort når man rejser i udlandet, specielt i lande som ikke er en del af EU. Hvis du har en Ipad eller lign. med på ferie, er det altså også en god ide, at købe sig et taletidskort fra en lokal udbyder. Det vil du kunne spare mange penge på, specielt ved brug af data.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)