3 ændrer deres betalingsvilkår

3 ændrer betalingsvilkår for deres kunder, hvilket betyder forudbetaling for mobiltelefoni fremover.

Teleselskabet 3 ændrer nu deres betalingsvilkår for deres kunder. Normalvis betales regninger til mobiltelefoni bagud, men 3 har nu ændret deres politik sådan at du nu skal betale dine regninger forud.

Ifølge 3 er dette et tiltag for at strømline deres egne procedurer, men det har da også nogle andre betydelige fordele for 3. De får eksempelvis nemmere ved at håndtere dårlige betalere, og de kan score penge ved at sætte ”lånte” pengene i banken.

”Når de flytter betalingstidspunktet, låner de faktisk pengene af forbrugerne, og dem sætter de selvfølgelig i banken. Der er simpelthen en ekstra rentegevinst og indtægt for 3 og en udgift for forbrugerne,” siger chefkonsulent i forbrugerrådet, Martin Salamon tilPolitiken.

3 afviser dog selv at grunden til at deres politik for betalinger er ændret skyldes økonomisk gevinst i form at renteindtægter.

”Vi tjener ikke flere penge ved at få betalingen forud end bagud. Det er fuldstændig det samme, kunderne kommer til at betale,” siger hun.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)