Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Mobilpriserne i EU skal være ens i alle lande

Det skal i udgangspunktet koste det samme at sende og modtage beskeder samt opkald, ligegyldigt hvor i EU du befinder dig, om det så er på ferie eller forretning. EU-kommisær Neelie Kroen som er ansvarlig for den digitale dagsorden, sætter nemlig slag mod de stadig høje EU-priser på brug af mobiltelefonen og mobilforbindelsen i EU-landende.

Allerede i juli kommer nemlig første hak mod fuldstændig lige priser i hele EU. Den britiske avis Financial Times skriver nemlig, at EU-kommissærerne vil drøfte dette emne allerede i juli måned. Dog kommer vi allerede et stykke af vejen den 1. juli.

Den 1. juli vil endnu et hak mod de billige mobilpriser nemlig sættes i værk. 1. juli vil det nemlig pr. påbegyndt minut koste dig 2,24 kroner at ringe op, og det vil koste dig 0,65 kroner at blive ringet op. SMS prisen falder ligeledes, hvor det vil fra 1. juli koste dig 0,75 kroner at sende SMS'er. Det vil stadig være gratis at sende SMS'er. Datapriserne falder også, hvilket er dejligt for rigtig mange danskere. Priserne på data inklusiv moms vil nemlig falde fra 6,52 kroner pr. megabyte, til 4,19 kroner den 1. juli.

EU-landende tjener gode penge på turister

Især de sydeuropæriske lande tjener rigtig gode penge på os turister, når vi vælger at ringe eller sende SMS'er på vores ferie. Men ligeledes kommer der også her i Nordeuropa gode penge ind på roamingafgifterne, som EU nu vil af med. EU mener nemlig, at de skyhøje priser på mobilregningerne gør den frie bevægelighed inden for EU dårligere. Det er ligefrem en trussel mod arbejdskraftens fire bevægelighed.

Vodafone som er britisk, hentede i deres 2012 regnskab hele 5 procent af deres overskud hjem på roamingafgifterne. Det samme mener analytikere at EU's andre teleselskaber også tjener på roamingafgifterne i EU, som der teknisk set ikke er nogen grund til at have.

Det var første gang i 2011, at Neelie Kroes introducerede EU for idéen om ens priser i hele EU. Dette fik straks opbakning for både konkurrence- og videnskabsministrerne.

Roamingafgifterne gælder for alle 27 EU-lande, men også når du rejser til Norge, Liechtenstein og Island, som ligenu ikke er en del af EU, men tilgengæld følger EU-lovgivningen når det gælder roamingafgifter.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.