TV2, Penge & Privatøkonomi, Jyllandsposten, Ekstra Bladet, Alt om Data, Metroexpress
mp.dk - mobilpriser på nettet
Angiv søgekriterier
0 min.
Fri tale
0 MB
Fri data
Fri SMS/MMS
Fri SMS/MMS
closecheck
4G hastighed
4G hastighed
closecheck
Gratis oprettelse
Gratis oprettelse
closecheck
Ingen binding
Ingen binding
closecheck
Musik
Musik tjeneste
closecheck
Streaming tjeneste
Streaming tjeneste
closecheck
Online magasiner
Online magasiner
closecheck
Udlandstelefoni
Fordele i udland
closecheck
Skrevet d. 19/08-2015
Nyeste udgave af Android bliver en skumfidus

Nyeste udgave af Android bliver en skumfidus

Den nyeste udgave af Googles styresystem til mobiltelefoner er nu undervejs, og er blevet opkaldt Android Marshmallow, eller rettere skumfidus på dansk. I det nye styresystem skulle der være en del opdateret nyheder, og det vil derudover også bringe et helt nyt mobilbetalingssystem og fingeraftrykslæsning med sig. 

Allerede i maj kom præsentationen af Googles nye styresystem, på deres egen udviklerkonferense, dengang gik styresystemet under navnet Android 6.0 eller Android M. Nu er der dog ikke flere spekulationer om navnet, og det fortsætter som de tidligere navne i slikverdenen. Før Marshmallow var der Lollipop og før da KitKat, og før kaldet JellyBean. 

Den nye software opdatering hos Google bringer ikke kun rene forbedringer med sig. For en helt ny version af Android Pay kommer med, og er en betalingstjeneste fra Google, der kan bruges både til at betale applikationer med men også i virkelige butikker. Android Pay har til formål at konkurrere med både Apple Pay men også Samsung Pay. 

Derudover kan du i den nye udgave Marshmallow også holde den store knap nede, (som man kender det fra iPhone) og tilkalde din digitale assistent Google Now. Den vil kunne fortælle dig nyttige oplysninger så som, hvor du befinder dig, hvad du laver lige nu, hvilke mails du læser, eller hvilken tørretubler du bruger. Dog har den nye Marshmallow udgave også en opdateret sikkershedsfunktion, der gør det endnu lettere for brugeren af telefonen eller tabletten, at styre hvilke oplysninger de applikationer der måtte blive installeret kan læse. 

Ventetid

Der må beregnes en hel del ventetid før den helt nye Marshmallow udgave kommer på telefonerne. Det skyldes at de mange mobilproducenter skal tilpasse den nye Marshmallow udgave, til netop deres telefoner. De mange mobilproducenter der anvender Android, altså Google styresystem, skal efter offentliggørelsen af en ny version, selv igen tilpasse den nye version til deres produkter. Lige nu er der derfor stadig kun 18 procent af Android-brugere der anvender den nyeste udgave Lollipop, 73 procent der anvender en ældre version som fx KitKat eller JellyBean. 

Omkring 80 procent af alle nye smartphonetelefoner leveres fra fabrikker med Android styresystem, cirka 14 procent leveres med Apples iOS styresystem, og kun 2-3 procent kommer med Microsoft Windows styresystem, der lige nu er lagt på pause i produktionen hos Microsoft.

Det forventes at Apple i begyndelsen af september 2015 vil lancere deres nye iPhone, og iOS 9 opdateringen.