Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Telia's topchef melder stadig priskrig i Danmark

Efter at Telia og Telenor afsluttede deres sammenlægning af mobilnettet i Danmark, vil de nu sammen gøre hvad de kan for at bygge 4G nettet ud, og det kræver penge. Derudover så kan danskerne se frem til stadig faldende priser på mobilabonnementerne, og det ruster de to telegiganter sig nu til.

” Vi rettede sidste år omkostningerne til, så vi kan stå imod presset, men vi forventer yderligere prisfald i år. Det bør ikke være en overraskelse, og derfor skal man planlægge med rettidig omhu,” siger Søren Abildgaars, topchef i Telia.

Teleselskaberne bliver udover de mange investeringer og faldende priser også presset på kundernes faldende månedsforbrug. Hos Telia er forbruget hos gennemsnitskunden faldet med hele 10 kroner, og heraf er de 3 kroner den regulerede pris som teleselskaberne selv betaler, når kunderne ringer på tværs af mobilnettet.

”Netop derfor gik Telia og Telenor i gang med fusionsprocessen. Faldende priser øger presset på den indtjening som vi skal bruge til at investere for, når der i 2020 kommer 5G-net. Selv om det lyder langt ude i fremtiden, er vi som danskere meget afhængige af datanettene. Vi skal derfor som udbydere kunne tilbyde de nye teknologier. Men hvis der ikke er udsigt til ordentlig indtjening, vil vores ejere hellere investere andre steder,” forklarer Søren Abildgaard.

Netop datanettene er især Telia-kunderne glade for, og er også steget markant. Fra 4 kvartal i 2013 til 4 kvartal i 2014 er dataforbruget hos kunderne vokset med hele 69 procent. I år 2013 blev der i gennemsnit brugt ca. 0,8 GB hvortil der i 2014 blev brugt 1,5 GB. Den samme stigning ses tydeligt hos taplet-brugere.

Vi kommer altså til at se et generelt behov for lidt mere data, og lidt hurtigere internet, samtidig med at prisen på mobilabonnementerne fortsat vil falde. Det betyder, at der internt imellem selskaberne stadig vil være stor konkurrence og priskrig.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.