A-kasse, er din den rigtige for dig?

Er du allerede tilmeldt en A-kasse? Så er det en god ide, at overveje om du er i den rigtige A-kasse, eller om du skal finde en ny med fordele der passer til netop dig. Læs med her.

Der findes rigtig mange forskellige typer A-kasser, og derfor kan det sagtens være, at din nuværende A-kasse ikke længere passer til dig. Du ændre dig, og din job-situation ændrer sig også fra tid til anden. A-kasser er ofte skruet sådan sammen, at de er specielt gode på ét arbejdsområde, og måske dette ikke længere er dit specialeområde.

Lige gyldigt om du er kosmetolog, lærer eller forretningsmand, så er der en A-kasse som kender til dit arbejdsområde. Det kan også være, at det er ved at være nogle år siden du meldte dig ind i en A-kasse sidst, ja sågar det måske var under din uddannelse. Dengang meldte du dig sandsynligvis bare ind i en A-kasse for at være medlem af en, og tænkte ikke yderligere over din situation. Det er derfor en god ide at overveje, om din nuværende A-kasse derfor stadig er den rigtige for dig.

Er min A-kasse den rigtige?

I udgangspunktet er den helt basale grund til at du har en A-kasse naturligvis, at du sikre dine muligheder mod arbejdsløshed, og derved muligheden for, at få dagpenge hvis du skulle ende i en arbejdsløshedssituation.

I Finansloven er det fasatsat, at alle A-kasser skal udbetale det samme beløb i dagpenge, ligegyldigt hvem. Derfor kan du ikke søge efter nye A-kasser ud fra det udbetalte beløb, da dette vil være det samme.

Det du skal overveje ved din nuværende A-kasse er derfor, hvilke andre fordele du kan få, og derved også om disse matcher din situation i dag. Du kan derudover også med fordel se på det månedlige kontingent, om dette er billigt eller dyrt i forhold til dit budget.

De fleste vælger A-kasse ud fra deres fagforbund, og på den måde håber de fleste på, at den organisation af A-kasse dette tilhører, også har stor viden om netop deres arbejdsområde. Du skal derfor særdeles overveje dit arbejdsområde, og tjekke op på om dit fagforbund er tilknyttet en A-kasse, som du endnu ikke er medlem af.

Der er også A-kasser der ikke er er tilknyttet et fagforbund eller fagforening. Disse kalder sig for "uafhægige af politiske interesser." Disse typer A-kasser kan også være noget at kigge på for dig, da de ofte er billigere, og du vil stadig få udbetalt samme beløb i dagpenge.

Er det svært at skifte A-kasse?

Du kan altid skifte A-kasse, og dette er ikke svært. Det eneste du skal gøre er, at kontakte din nye A-kasse. Din nye A-kasse vil sørge for, at du bliver overflyttet fra den gamle. Dette gøres hurtigt, og uden de store komplikationer, og du vil derfor ikke komme til at starte helt forfra, og du skal ikke optjene nye fordele. Du skal derfor ikke frygte for din ret til at modtage dagpenge eller den mulige efterløndret. Denne vil stadig være indtakt.

Disse regler gælder for alle A-kasser, og det betyder at du sagtens kan fortryde dit medlemsskab af en A-kasse, hvis du valgte dig ind i den forkerte. Har du derfor fundet ud af, at din nuværende A-kasse er den forkerte A-kasse, eller flyttede du dig i en A-kasse der efterfølgende ikke var den helt rigtige, så kan du let og enkelt flytte dig over i en ny.

Sådan melder du dig ind i en ny A-kasse

Når du har fundet den A-kasse du ønsker, skal du blot kontakte A-kassen. Dette kan du både gøre online, fx viaakassefinder.dk, eller du kan melde dig ind direkte på A-kassens hjemmeside. Det tager kun få minutter. Herefter vil du få tilsendt et girokort med det månedlige kontingent.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)