TV2, Penge & Privatøkonomi, Jyllandsposten, Ekstra Bladet, Alt om Data, Metroexpress
mp.dk - mobilpriser på nettet
Angiv søgekriterier
0 min.
Fri tale
0 MB
Fri data
Fri SMS/MMS
Fri SMS/MMS
closecheck
4G hastighed
4G hastighed
closecheck
Gratis oprettelse
Gratis oprettelse
closecheck
Ingen binding
Ingen binding
closecheck
Musik
Musik tjeneste
closecheck
Streaming tjeneste
Streaming tjeneste
closecheck
Online magasiner
Online magasiner
closecheck
Udlandstelefoni
Fordele i udland
closecheck
Skrevet d. 20/07-2018

Alt om dataforbrug med mobilt bredbånd

Når det kommer til mobilt bredbånd, så skal du huske at overveje, hvad forbrugsgrænsen skal være på. Hvis du er i tvivl om dette, så skal du blot læne dig tilbage og læse denne artikel. Vi har nemlig lavet en hurtig oversigt eller guide over, hvordan du nemmest finder ud af det med forbrugsgrænsen, når det kommer til mobilt bredbånd.

Forbrugsgrænser og mobilt bredbånd

Først og fremmest er det altid rart at vide, hvad en forbrugsgrænse er for noget. En forbrugsgrænse er ret vigtig, da denne afgør, hvor meget du kan gøre brug af dit abonnement hver eneste måned. Det betyder, at forbrugsgrænsen fortæller dig, hvor meget data du kan bruge hver måned. De fleste bredbåndsudbydere har gjort det på den måde, at hver gang det bliver den 1. i hver måned, bliver dit forbrug nulstillet – og det vil herefter starte forfra, når det kommer til den data, som du har til rådighed. Hvis du har et mobilt bredbånd, så skal du derfor også vælge en forbrugsgrænse. Det kan dog være et svært valg, da der findes et væld af muligheder, hvorfor det ikke altid er helt nemt at gennemskue, hvad det rette valg er. Men hvordan skal du så vælge den rette forbrugsgrænse, hvis du har et mobilt bredbånd derhjemme? Det kan du gøre på flere måder, men det er i hvert fald værd at overveje følgende faktorer (læs om disse faktorer længere nede i artiklen), inden du beslutter dig for en bestemt forbrugsgrænse.

Forskellige forbrugsgrænser

Du kan vælge forbrugsgrænser, der lyder på alt lige fra 1 GB til 10 GB, 20 GB eller helt op til 100 GB. Valget af dette afhænger hovedsageligt af dit behov. Hvis du kun skal bruge dit mobile bredbånd på farten til at svare på nogle mails, læse nyheder og tjekke de sociale medier, så behøver du ikke særlig meget data hver måned – især ikke hvis du også har en almindelig internetforbindelse derhjemme. Hvis du til gengæld ikke har nogen almindelig internetforbindelse, så kan du sagtens få brug for en højere forbrugsgrænse. Hvis I er flere i husstanden, der har brug for det mobile bredbånd, hvis i streamer, downloader eller noget helt fjerde kan det også være en god idé at sørge for en masse data – det er nemlig noget, som der hurtigt kan sluge en hel masse data.

Overvej et forbrugsafregnet mobilt bredbånd

Hvis du har et meget lavt forbrug af dit mobile bredbånd – eller måske har du det med op i sommerhuset et par gange om året – så kan det være værd at overveje et forbrugsafregnet mobilt bredbånd. På denne måde betaler du ikke for en bestemt mængde af data hver måned, men du betaler simpelthen kun for dit eget forbrug. Dette kan være en rigtig god idé, hvis du på forhånd ved, at du ikke har behov for at bruge dit mobile bredbånd særlig meget eller særlig ofte. Et godt alternativ vil være et mobilabonnement hvor dataforbrug og tale er helt frit - find det bedste abonnnement ved at bruge vor søgemaskine på mp.dk.