Alt om fri data, tale og SMS-beskeder

Et mobilabonnement skal dække dit behov og derfor skal du vide hvilket indhold du har brug for, f.eks. fri tale , data og sms beskeder

Når du er på udkig efter et abonnement, så kigger du som oftest på, hvad der er inkluderet i abonnementet og dets pris. Hvis du skal finde det rette mobilabonnement for dig, er det en god idé at finde ud af, hvad du har behov for samt, hvad de forskellige ting betyder. Læs med videre her og find ud af alt det vigtige om fri data, tale og SMS-beskeder.

Find et mobilabonnement til dine behov

Hvis du er på jagt efter et nyt mobilabonnement, så skal du først og fremmest finde ud af, hvad dit behov er. Har du brug for en masse tale, data eller sender du rigtig mange SMS-beskeder hver måned? Dette er utrolig individuelt, hvorfor du skal tage udgangspunkt i dit eget behov for at finde det bedste abonnement til dig. Derudover er det også altid en god idé at tage et kig på de forskellige mobilabonnementers priser, så du finder et abonnement, der er dine penge værd. Der er nemlig stor forskel på, hvad du kan for hos de forskellige udbyder, hvorfor det sagtens kan betale sig at tage et kig på mere end blot en enkel udbyder og dets abonnementer til mobilen.

Hvad er fri tale?

Fri tale er utrolig populært, når det kommer til mobilabonnementer. Det betyder nemlig, at du har mulighed for at ringe rundt til venner og familie lige så meget, som du har lyst til. Der er ingen begrænsning på, så du kan vælge at ringe i 120 timer hver måned eller blot et par timer om måneden. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være begrænsninger på i form af, hvad for nogle numre som du ringer til. Dette skal du altid huske at tjekke, så du ikke ringer løs til numre, hvor der rent faktisk ikke er inkluderet i dit abonnement. Du kan heller ikke gøre brug af din fri tale, hvis du befinder dig i udlandet på eksempelvis en ferie. Her skal du også betale for det, hvilket hurtigt kan blive meget dyrt, hvis du ikke passer på. I dag er der dog EU-opkald, hvilket betyder, at du har mulighed for at ringe gratis hjem til Danmark, hvis du befinder dig i EU.

Hvad er fri SMS-beskeder?

I dag er der næsten altid fri SMS inkluderet i mobilabonnementer. Det vil sige, at du kan sende så mange SMS-beskeder, som du overhovedet har lyst til uden, at det koster dig ekstra. Du kan selvfølgelig ikke sende løs til udlandet, medmindre det er inkluderet i dit abonnement. I dag kan du eksempelvis sende gratis fra EU-land til EU-land med mange abonnementer. Du skal også være opmærksom på indholdstakserede SMS-beskeder, der ikke vil være inkluderet i din fri SMS. Dette bliver opkrævet udover dit abonnement, hvorfor du ikke bare skal bruge løs af dette, medmindre du gerne vil betale for det.

Hvad er fri data?

Fri data betyder, at du kan bruge så meget internet på din mobil, som du har lyst til. Det er ikke særlig mange udbydere, der tilbyder dette. Dog har du mulighed for at finde en masse abonnementer med rigtig meget data. Jo mere data du ønsker, jo dyrere er selve abonnementer som regel.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)