Alt om fri tale, data og SMS

Hvad betyder det at du har fri tale, sms og data i dit mobilabonnement

Hvad er et mobilabonnement?

Et mobilabonnement er et abonnement, som du betaler en månedlig fast pris for. Du kan købe et mobilabonnement hos et væld af forskellige teleselskaber i Danmark. I et mobilabonnement er der inkluderet blandt andet data, tale, SMS, MMS samt EU-data. I nogle mobilabonnementer er der også inkluderet ekstra underholdning og indhold såsom musiktjenester, streamingtjenester eller noget helt tredje. I dag kan du finde mobilabonnementer, der er meget forskellige, så der vil altid være et abonnement, der vil passe perfekt til dine behov og præferencer. Priserne varierer afhængig af, hvad du ønsker, der skal være inkluderet i dit mobilabonnement. Hvis du gerne vil have et abonnement med indhold med mere, så vil det selvfølgelig være dyrere, end hvis du blot ønsker et mobilabonnement med en smule taletid og data.

Hvad er fri tale?

Fri tale er efterhånden blevet utrolig populært, da der her ikke er nogen begrænsninger for, hvor meget du kan tale i telefon hver måned. Lige meget om du ringer til din mor, din far, din ven, din læge eller noget helt andet, så kan du sagtens gøre dette uden at blive opkrævet for det. Hvis du ikke har brug for fri tale i dit mobilabonnement, så er der selvfølgelig også andre muligheder. Mange teleselskaber tilbyder helt ned til eksempelvis 5 timers tale og helt op til 40 timers tale. Der er derfor mulighed for at vælge den pakke, der passer lige præcis til dine behov.

Hvad er fri SMS?

I dag kan du nærmest ikke finde et mobilabonnement på markedet, hvor fri SMS ikke er inkluderet. Det betyder, at du kan sende alle de beskeder, som du har lyst til - hvad enten det er dine veninder, venner eller familie. Hvis du ikke ønsker fri SMS inkluderet i dit mobilabonnement, så vil den bedste mulighed være et forbrugstakseret abonnement. Her betaler du kun for det, som du bruger hver måned, hvorfor du ikke skal sende en masse SMS-beskeder eller lignende for at det kan betale sig for dig. Dog er et forbrugstakseret abonnement kun en fordel, hvis du ikke rigtig bruger din mobiltelefon - hverken talepakke, data eller andet.

Hvad er fri data?

Fri data betyder, at du kan bruge så meget data, som du overhovedet har lyst til. Der er ikke nogen forbrugsgrænse, hvorfor du blot kan surfe løs på internettet. Der er også mulighed for at finde mobilabonnementer med et bestemt antal GB, hvis du ikke har brug for eksempelvis fri data - det er nemlig kun for mennesker, der bruger internettet på deres telefon rigtig meget.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)