Android 4.2 forbedrer sikkerheden

Efter en sikkerhedsekspert var fremme og kalde Android for det mest udsatte styresystem, annoncerer Google at Android 4.2 forbedrer sikkerheden.

Vi skrev i går, at Android var det mest udsatte mobilstyresystem overfor malware. Google fortæller nu, at Android 4.2 skulle komme med nogle sikkerhedsforbedringer, der bl.a. andet skulle scanne alle nye og nuværende apps for skadelig kode. Den nye sikkerhedsforbedring er ikke præ aktiveret, men noget man selv skal slå til i sikkerhedsindstillingerne. Funktionen vil herefter scanne alle de nye apps man vælger at installere. Hvis scanneren opdager at en app muligvis kommer med en skadelig kode, vil installationen blive afbrudt. Hvis scanneren derimod ikke kan afgøre om programmet er skadeligt eller ej, vil man blive spurgt om man ønsker at fortsætte installationen.

Android 4.2 kommer også med en anden sikkerhedsfunktion, der vil advare hvis en app sender en takseret sms, der koster ud over den normale sms-takst.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)