Android overtager smartphone markedet

Androidtelefoner udgør i dag 86,2 procent af smartphoneproduktionen, hvilket svarer til næsten ni ud af ti solgte smartphones.

Billigste mobilabonnement? OiSTER har altid attraktive tilbud - Se deres priser her

Androidtelefoner udgør i dag 86,2 procent af smartphoneproduktionen, hvilket svarer til næsten ni ud af ti solgte smartphones, skriver Berlingske Business. Windows er næsten usynlige, og Apple mister også indflydelse på markedet for tiden.

Det er nyeste tal fra analysehuset Gartner, som vidner om Androids store succes og andre giganter, såsom Apples tilbagefald. 21,8 procent af verdens solgte smartphones, blev sidste år leveret af Samsung, hvor de indtil videre i år har leveret 22,3 procent. Apples salg er gået ned ad bakke i hele verden, både på hjemmarkedet USA og Vesteuropa, men alene i Asien er salget gået 26 procent tilbage. På verdensplan er Apples salg gået fra 14,6 procent til 12,9 procent af det samlede smartphonemarked. De tre første forårsmåneder i år solgte Apple 44,3 millioner iPhones, men Androids salgstal var helt oppe og runde 297 millioner.

Det er mærker, som er forholdsvis ukendte uden for Kina, som indtager fjerde- og femtepladserne som største telegiganter, nemlig Oppo, som har en markedsandel på 5,4 procent, og Xiaomi med en andel på 4,5 procent. På tredjepladsen finder vi det kinesiske Huawei, som har haft en fremgang fra 8 til 8,9 procent.

Androids succes

Specielt Samsung-telefoner er populære for tiden, og er en af grundene til Androids store succes. Generelt vinder telefoner, som bruger Android-styresystemet frem i stor stil, og det er blandt andet de populære Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge, som forbrugerne specielt satser på. Disse to modeller har da også fået stor ros fra flere anmeldere, og er blandt andet blevet kaldt markedets hidtil bedste smartphones. Dette afspejles også i salgstallene, som i den grad har vendt Samsungs tilbagegang og fået telegiganten op i gear. Det er Google, som står bag styresystemet på Android, og bruges af flere forskellige telefonmærker, herunder både Samsung, Sony, HTC og Lenovo, hvorimod Apples styresystem, iOS, udelukkende bruges på Apples egne iPhones. 

Dette er naturligvis en af årsagerne til Androids høje salgstal. Androids samarbejde med Google skaber store muligheder i form af at Google i mange år har siddet på toppen når det kommer til online søgemaskiner, med sine over 200 millioner forespørgsler dagligt. Udover at Google er kendt som verdens største søgemaskine, leverer Google også Google Maps, Google Drev og Google Play, og købte i 2006 Youtube. I 2016 blev der blandt andet uploadet over 300 timers video i minuttet på Youtube, hvilket kan give en idé om, hvor stolt Youtube er i sig selv. Desuden har Google også lanceret Google Earth, som giver mulighed for, at se jorden i satellitfotografier.

Windows står langt nede på listen

Windows-telefoner bliver stort set ikke solgt mere, det er under 1 procent af nye telefoner, der udkommer med Microsofts styresystem, nemlig 0,6 procent. Sidste år blev der lavet 2,5 procent, så der er tydelig nedgang for Windows.

En af grundene til Windows’ store tilbagegang er, at Microsofts nye topchef tydeligt har nedprioriteret produktionen af Windows-telefoner, på trods af at softwaregiganten, kort inden han tiltrådte, købte Nokias mobilproduktion, svarende til 40,5 milliarder kroner. På det tidspunkt producerede Nokia omkring 90 procent af alle Windows-telefoner, men solgte stadig ikke lige så meget som de andre styresystemer. Det lader til, at produktionen af Windows-telefoner bliver yderligere nedprioriteret og der er endda blevet lagt op til, at der ikke kommer mange nye Lumia-telefoner, som ellers var en af de mest populære modeller. Konsekvensen er, at forbrugerne bliver efterladt utilfredse eftersom udviklere af diverse programmer og spil ikke vil satse penge og tid på udvikling af telefonerne, netop fordi der allerede findes udgaver til både Android og iOS.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)