Apple vil lancere mobilselskab

Apple offentliggøre nu, at de er i gang med forhandlinger om hvorvidt de kan blive et mobilselskab.

Apple har længe gået rundt med en stor drøm om at blive et mobilselskab. Apple gør derfor nu det samme som Google, og lancere at de er i forhandlinger både i USA og Europa om, hvordan de skal føre drømmen til livs.

Apple tester nemlig på nuværende tidspunkt mulighederne for hvorvidt de kan lancere deres eget mobilselskab. Det er ikke første gang der høres forhandlinger om netop dette, men denne gang virker det til at være seriøs fra Apples side.

Ifølge Business Insider er forhandlingerne i USA længere fremme end forhandlingerne i Europa, hvor kun de indledende forhandlinger er på begyndt.

Apple er kendt for at ville styre deres kunder ned til sidste geled, og som mobilselskab kan Apple nu give deres kunder præcis hvad de vil have, og hvad de har brug for. Det er derfor et særdeles smart træk af Apple, der før har haft uoverensstemmelser med teleselskaberne i både USA og Europa.

Ideen med, at Apple vil lave deres eget mobilselskab har før været under opsejling. Dog ser det ud til, at Apple har fået styr på deres muligheder. Det betyder også, at Apple ikke vil udvikle deres eget netværk, men i stedet leje sig ind på allerede eksisterende netværk. Det kender vi også herhjemme, hvor størstedelen af lavprisselskaberne alle lejer sig ind på endten TDC, Telia/Telenor eller 3's netværk. På den måde er der ikke noget særligt nyskabende ved Apple, og deres mobilselskab.

Det nye er dog, at en så stor producent af mobiltelefoner og mobilteknologi går hen og lancere deres helt eget mobilselskab. På denne måde kan de nemlig som sagt få fuldt ud kontrol over deres kunder. Apple har med deres "visual voicemail" haft store uenigheder med specielt amerikanske teleselskaber, der ikke ville give grønt lys for netop dette, da bgrænsningerne for internetdeling i USA ville give en uensartet oplevelse for teleselskabernes mobilkunder.

Som nyt mobilselskab, kan Apple derfor nu helt selv bestemme hvad der skal inkluderes, hvor meget og hvor lidt kunderne skal måles og vejes. Det er smart tænkt af Apple, og vil på lang sigt give dem en stor fordel, hvis teleselskabet bliver en succes.

Det ser dog ud til, at tidshorisonten på den aktuelle lancering af mobilselskabet ikke er lige rundt om hjørnet. Ifølge oplysninger fra folk der har indsigt i Apples planer, vil et nyt mobilselskab ikke være muligt før end om 5 år.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)