Dårlig internetforbindelse - hvad gør du så?

Dårlig internetforbindelse lige netop når du har allermest behov - har du oplevet det?

Billigste mobilabonnement? OiSTER har altid attraktive tilbud - Se deres priser her

Du kender det sikkert. Internettet driller, forbindelsen er langsomt eller internetforbindelsen hopper hele tiden af og på. Lige mens du sidder og skal bruge internetforbindelse til noget vigtigt, eller til du skulle slappe af med at streame en god film på Netflix.

Dårlig internetforbindelse kan være et virkelig irriterende element i en travl hverdag, men det er der heldigvis råd for. Vi guider dig derfor i denne artikel til, hvad du skal gøre, hvis du oplever en dårlig internetforbindelse.  

Når det kommer til dårlig internetforbindelse er der flere punkter, du kan efterse og handle på. Først og fremmest er det vigtigt at gøre op, om internetforbindelsen sker sporadisk i enkelttilfælde eller internetforbindelsen er kronisk dårlig. Hvis din internetforbindelse altid er dårlig, kan det sagtens være, at du enten skal skifte udbyder eller type af internetforbindelse. Dette vil vi komme ind på senere i artiklen.

Når der er udfald på din internetforbindelse og forbindelsen halter, kan du derfor gennemgå følgende punkter:

  1. Tjek din wifi - Her kan du skifte til 5G forbindelse i stedet for 2G, hvilket man ofte kan gøre på nyere routere. 
  2. Tjek din router - Er routeren tændt? Lyser den? Derudover er det altid en god at prøve og genstarte din router, hvis du oplever en ustabil forbindelse til internettet.
  3. Tjek om alle stik sidder rigtigt i - Måske har du børn, som er kommet til at rive et af stikkene lidt ud? Ellers kan stikket også nemt være røget ud, da du gjorde rent.
  4. Tjek din udbyder - Du kan også altid tjekke din udbyders hjemmeside (f.eks. YouSee eller lign.) for at se, om de har skrevet noget om udfald på forbindelsen. F.eks. kan der være være opstået en fejl i dit lokalområde eller lignende. Du kan også altid kontakte din internetudbyders kundeservice for at fejlmelde og for at få 

Fibernet som løsning

Hvis ingen af ovenstående punkter virker og giver dig en stabil forbindelse, og din udbyder heller ikke kan hjælpe dig på stående fod, må der andre handlemåder til værks.

Har din dårlige internetforbindelse stået på igennem en længere periode kan det derfor være en rigtig god idé at tjekke om du kan få en anden type forbindelse til dit internet, f.eks. fibernet. Fibernet er et lille lyslederkabel, som leder data via. en optisk lyslederkabel.

Om du kan få fibernet afhænger af området du bor i, fordi det er en forudsætning, at fibernettet er gravet ned i jorden i området, hvor du bor.  Hvis du til gengæld kan få fibernet, er dagene med dårlig internetforbindelse talte, idet fibernet sikrer dig en god og stabil internetforbindelse mange år ud i fremtiden. 

En internetforbindelse med fibernet er derfor et langt mere fremtidssikret valg, end hvis du har en internetforbindelse lagt med kobberkabler, idet selve fibernet-kablerne ikke behøver udskiftes.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)