Data i udlandet – hvad skal jeg vælge?

Skal du til udlandet, og vil du gerne have mobilt bredbånd? Så har du flere forskellige muligheder. Vi gennemgår dine valgmuligheder her i artiklen, så du kan finde ud af, hvad der er nemmest og bedst for dig og dine behov.

Internet på ferien

Hvis du skal ud og rejse, så er det altid en fordel med internet. I hvert fald hvis du gerne vil have muligheden for at gå på de sociale medier, tjekke nyhederne om morgenen eller blot hygge dig med streaming eller andet om aftenen. Men er der mulighed for at gå på internettet i udlandet, og hvad skal jeg vælge? Det kan du læse meget mere om her.

Mobilt bredbånd i udlandet

Der er mulighed for at få mobilt bredbånd i udlandet. Det varierer fra udbyder til udbyder, så det er værd at tjekke hos de forskellige udbydere, inden du vælger noget mobilt bredbånd. Prisen varierer naturligvis også, samt hvor meget data du får og kan bruge. 

Hos nogle udbydere er det inkluderet med i deres abonnement, at du blot kan benytte dig af internet i udlandet. Men hos andre udbydere er det anderledes, da du her bliver opkrævet ekstra, hvis du vælger at benytte det mobile bredbånd i udlandet. Det er derfor noget, som du skal være opmærksom på, når du vælger udbyder.

Mobilabonnement til brug i udlandet

Hvis du skal på ferie udenfor EU – eller andre steder i EU – så er det også rart med et mobilabonnement, der kan bruges i udlandet. Her kan du eksempelvis finde mobilabonnementer fra teleselskabet 3, der har noget, som de kalder for 3LikeHome.Her får du en bestemt mængde data hver måned (afhænger af det abonnement, som du vælger), hvorefter du vil have mulighed for at benytte dig af data og internettet, når du er i udlandet. Her får du mulighed for at være på internettet i 64 lande, og det er inkluderet med i prisen for dit mobilabonnement. Du skal derfor ikke betale ekstra for det.

Kan jeg komme på internettet og få data på andre måder i udlandet?

Hvis du rejser, og du ikke har data til EU eller andre lande, er der stadig muligheder for dig, hvis du gerne vil på internettet på ferien – især hvis du hverken har mobilt bredbånd eller et mobilabonnement med data til udlandet.Du kan eksempelvis vælge at købe et taletidskort med data, hvilket er muligt i mange lande i dag. På denne måde kan du blot købe en bestemt mængde GB eller data, hvorefter du kan bruge det til, at du ikke har mere. Du kan herefter købe mere data, hvis du finder ud af, at du rent faktisk har brug for mere til din ferie, så du kan komme på internettet.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Januar 2022 priser)