Danskernes dataforbrug er steget markant

Nye tal viser at vi bruger internet på mobilen som aldrig før.

Det kan næppe komme som nogen overraskelse at når salget af smartphones stiger, så stiger dataforbruget også. Danskerne har taget smartphones til sig, og dermed også alle dens smarte funktioner der sørger for at man altid kan være online og tjekke mails, facebook, twitter osv.

Derfor viser nye tal fra erhvervsstyrelsen også, at dataforbruget fra mobiltelefoner på bare et år er steget med hele 240 %. I det samme år, er antallet af mobile bredbånds abonnementer steget med 20 %.

Internet på mobilen har også haft betydning for antallet af afsendte sms’er. For andet år i træk er den gammeldags kommunikations måde nedadgående. Noget tyder på at de nye og smarte mobile apps er baggrunden for de færre afsendte sms’er.

Selvom sms’en har sine bedste dage bag sig, så er mms’en i fremgang, faktisk bliver der sendt 51,5 % flere billedbeskeder i forhold til sidste år. Men selvom vi danskere sender flere billedbeskeder, er det stadig en meget lille del i forhold til sms’erne. I første halvår af 2012 sendte hver mobilabonnement hver måned gennemsnitligt 132 sms’er, mens der blot blev sendt 1,5 mms’er.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)