Derfor skal du vælge taletidskort

Når du køber en mobiltelefon, skal du også vælge, om du ønsker et mobilabonnement eller et taletidskort. Der er stor forskel på disse, men hvornår er taletidskort det rette valg for dig?

Mobilabonnement vs. taletidskort

For de fleste danskere er det mest fordelagtigt med et mobilabonnement til mobiltelefonen. Det kan virke som om, at taletidskortet er en god idé, men det er sjældent tilfældet. Dog er det den rette løsning for nogle, men er det lige præcis den rigtige løsning for dig? Det kan du læse mere om her i denne artikel. 

Gode grunde til at vælge taletidskort

Der findes flere gode grunde til, hvorfor du skal vælge et taletidskort. Disse grunde kan du finde her: 1. Du betaler ikke for et løbende mobilabonnement: Det vil sige, at du ikke har en fast regning hver måned, da du ikke skal betale for dette. 2. Du betaler for, hvad du bruger: På den måde betaler du aldrig for noget, som du ikke bruger. Du betaler simpelthen kun for de antal minutter, du har snakket eller det internet, du har brugt. 3. Mulighed for at kontrollere dit forbrug: Da et taletidskort er forbrugsafregnet, har du mulighed for at kontrollere dit forbrug. Det betyder, at du naturligvis skal være meget opmærksom på, hvad du bruger din telefon til. Men hvis du kan dette, er det muligt for dig at kontrollere dit mobilforbrug på den mest optimale måde. Når det kommer til taletidskort i forhold til et mobilabonnement, skal du dog være opmærksom på, at taletidskortet er for dig, der ikke bruger din mobiltelefon særlig meget. Hvis du bruger din mobil hver eneste dag til forskellige ting, kan det hurtigt løbe løbsk, og du kan ende med en stor mobilregning på ingen tid. Det er desuden værd at være opmærksom på, at taletidskort typisk har dyrere takster, end hvad der er tilfældet med et mobilabonnement. 

Skal jeg gå med et taletidskort eller ej?

Hvis du har teenagere med en mobiltelefon, eller hvis du selv ønsker at kontrollere dit forbrug, kan det være en oplagt løsning at vælge et taletidskort. Men før et taletidskort er en fordel kræver det dog, at du ikke gør brug af din mobiltelefon hele tiden, da det ellers kan ende med at blive en dyr fornøjelse.  For at tjekke dit forbrug kan du blot tage et kig på din mobiltelefon eller kigge på selvbetjeningen hos din udbyder. Hvis dit forbrug i gennemsnit ikke er særlig højt, kan det være, at du skal overveje et taletidskort i stedet for et mobilabonnement. I dag har du dog mulighed for at finde en del forskellige former for mobilabonnementer, hvor du ikke betaler særligt meget, da abonnementet kun kommer med en smule data m.m.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)