Derfor skal du være opmærksom på dækningen af dit mobilabonnement

Ved valg af et nyt mobilabonnement og teleselskab er det vigtigt, at du er opmærksom på dækningen. Der kan nemlig være stor forskel på dækningen, men hvordan tjekker du den?

Flere netværk i Danmark

Du kan opleve, at der er stor forskel på mobildækningen afhængig af, hvor du bor samt hvilket mobilselskab, du vælger. Det vil sige, at du kan ende med et dårligt signal, hvis du ikke vælger et mobilabonnement fra et teleselskab med en god dækning på din adresse. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på dette, inden du bestiller et abonnement. Du har mulighed for at tjekke de forskellige teleselskabers dækning på internettet såsom på de specifikke udbyderes hjemmeside. Her kan du se, om dækningen er optimal i det område, du befinder dig mest i.Der er flere teleselskaber med deres helt eget netværk i Danmark. Alle de andre teleselskaber gør brug af et af disse fire netværk, hvorfor der, som allerede nævnt, kan være stor forskel på dækningen i dit område afhængig af, hvad du ender med at vælge. Men hvorfor kan du opleve en dårlig mobildækning? Det kan der være flere grunde til.

Derfor kan du opleve en dårlig mobildækning

Der kan være flere grunde til, at du oplever en dårlig mobildækning. Da et mobilsignal er luftbåret, er der flere områder, hvor signalet muligvis bliver forstyrret. Hvis du eksempelvis befinder dig i et område, hvor signalet ikke kan nå frem til din mobiltelefon, vil du opleve, at forbindelsen er langsom – og sommetider virker det endda slet ikke. Dette kan både ske, når du surfer rundt på internettet med din mobiltelefon, men det kan også have en indflydelse på kvaliteten af dine samtaler.

Sådan får du den bedste mobildækning

Det er naturligvis vigtigst, at du finder et mobilselskab, der leverer en god dækning til dit område. Dette gælder alle de områder, hvor du befinder dig såsom, når du er hjemme, eller når du er på arbejde. Hvis du oplever, at din mobildækning ikke er optimal, skal du derfor starte med at tjekke, om det er på grund af teleselskabets mobildækning i dit område.Det hjælper nemlig ikke at gøre noget drastisk eller finde på en masse andre løsninger til en bedre mobildækning, hvis det er på grund af, at teleselskabet blot ikke har mulighed for at levere et godt signal til din bopæl. Hvis du finder ud af, at teleselskabet leverer en fin dækning til din bopæl, skal du prøve at finde ud af, hvad du ellers kan gøre. Her kan det enten være på grund af dit hus eller selve din mobiltelefon.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Januar 2022 priser)