Det skal du vide om data i dit mobilabonnement

Dataforbrug på mobilen er for mange forbrugere lidt en gåde, idet vi ikke helt ved hvilke datamængder vi har brug for?

Er du interesseret i at vide mere om dit dataforbrug, så du har bedre mulighed for at finde ud af, hvor meget data du skal bruge? Så skal du læse med videre her.

Applikationer, data og mobiltelefoner

De fleste danskere ejer i dag en smartphone, hvor de fleste danskere gør brug af internettet dagligt via deres mobil. Derfor har størstedelen af danskerne selvfølgelig også et mobilabonnement, hvor der er data inkluderet med i abonnementet. Internettet på mobilen bliver brugt til alt lige fra at læse nyheder, tjekke mails og være på de sociale medier. Men forstår du overhovedet brugen af data, og hvad de enkelte ting betyder?

Sådan fungerer dataforbruget via mobilen

De fleste har både SMS og MMS med i deres mobilabonnement, hvor det er til fri afbenyttelse. Dog er der som regel en begrænsning på, når det kommer til data i mobilabonnementet - medmindre du selvfølgelig har betalt for et mobilabonnement med fri data. Ved valg af et mobilabonnement vælger man for det meste en pakke med en bestemt mængde taletid og data. Jo mere du har med af taletid og data, jo dyrere er prisen som regel. Når man bestiller et abonnement, så vil der stå hvor mange GB eller MG, som du har med i pakken. Men hvad betyder det helt præcist?

Megabyte

Du bruger omkring 1 MB, hvis du skal uploade et foto, hvorimod du bruger mellem 2 MB og 5 MB, hvis du ser en video på internettet i omkring 1 minut. Derudover bruger du mellem 3 MB og 4 MB, hvis du downloader en applikation, en sang eller lignende. Det betyder altså, at hvis du streamer en hel del på din mobiltelefon, så skal du også have en del data inkluderet med i dit mobilabonnement.

Gigabyte

Du bruger omkring 1 GB, hvis du streamer musik i omkring mellem 16 og 18 timer. Derudover kan du streame og se videoer i omkring 3 timer med 1 GB samt downloade omkring et par hundrede sange. Da 1 GB er omkring 1024 MB, så kan du selvfølgelig bruge internettet mere med 1 GB, end hvis du blot havde 1 MB.

Få mere data hvis du streamer meget

Hvis du streamer meget, så kan du ovenover se, at du derfor har brug for en del data. Der er i dag mulighed for at finde et væld af forskellige mobilabonnementer med en del data, hvor du har mulighed for at streame en masse, hvad enten det handler om musik eller video. Dog har du i dag også mulighed for at finde et mobilabonnement med fri data, hvis du allerede nu ved, at du har brug for så meget data på din mobiltelefon.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)