Alt hvad der er værd at vide om et eSim

Du har sikkert hørt om eSim, men hvad går det egentlig ud på og hvilken betydning får det for os forbrugere i fremtiden

Har du hørt om det nye koncept eSim, men ved du ikke helt hvad det går ud på? Teknologien bliver mere og mere avanceret, samtidigt med at alt bliver gjort endnu lettere for os. Du kan nu købe smartwatches, og det næste store hit bliver helt klart eSim. Hvis du vil vide mere om eSim, så skal du læse med videre her og få alle informationer om eSim, der er værd at vide.

Hvad er et eSim

Et eSim skal erstatte det fysiske simkort, som vi alle sammen render rundt med i vores mobil eller smartphone. Med et eSim vil du ikke behøve et fysisk simkort, da det allerede vil være inkorporeret i din telefon ved modtagelse. Du skal derfor slet ikke sætte et simkort i din telefon eller aktivere det. Din telefon vil være klar til beskeder, opringninger og surfing på internettet, så snart du har modtaget den.

Meningen med et eSim er selvfølgelig også, at det skal være lettere for dig. Du kan for eksempel ændre dit teleselskab på bare få minutter uden at vente på et nyt simkort. På denne både behøver det ikke tage meget mere end et par timer, og du har nu en ny teleudbyder uden at gøre særlig meget.

Vil eSim have nogen betydning for dig

Som nævnt vil et eSim gøre livet lettere for dig. Du skal ikke selv udskifte eller indsætte et simkort. Du skal heller ikke bøvle med at skifte teleudbyder.

Udover dette, betyder det også, at du kan have mere end én enkelt teleudbyder. Hvis du elsker at rejse, så kan du sætte dit eSim på standby i Danmark og købe et nyt simkort i udlandet. Dette er super smart, hvis du ofte er i udlandet og har brug for en telefon uden at ende med en kæmpe mobilregning. Det vil også være muligt at gøre dette i Danmark. Således kan du sætte dit eSim på standby i en periode, benytte dig af et andet simkort fra en anden teleudbyder og herefter gå tilbage til dit gamle simkort.

Telia er de første i Norden til at tilbyde eSim

Som de første i Norden har Telia introduceret et eSim med deres Samsung Galaxy Gear S2 Classic 3G. Telefonen er ikke til salg i Danmark, men du kan for eksempel købe den i Norge. Så hvis du vil have fat i denne smarte telefon med eSim, så skal du altså vente lidt endnu. Men hvis du venter med tålmodighed, skal det nok blive muligt at få fingrende i en telefon med eSim i Danmark.

Det siges at både Apple og Samsung er frontløberne inden for eSim. Så lad os se hvad der sker de næste par år!

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)