Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Mobilpriserne i EU sænkes ikke før sommerferien

For første gang i ti år er der blevet sagt stop fra EU om billigere mobiltelefoni inden en sommerferie. Forventningen var nemlig, at den 1. juli ville priserne som sædvanligt blive sænket, som det har været i mange år, men ikke denne gang.

Det kan være svært at sige hvorfor priserne på udenlandstelefonien ikke falder denne sommer, men der går spekulationer på, at det kan have noget at gøre med udtrækkelsen af roamingaftalen der om muligt helt skal afskaffes i EU. Da det nu ser ud til at afskaffelsen af udenlandtelefoni i EU senest kan ske i år 2018. Det er dog vigtigt at huske, at der er intet der berettiger at priserne burde være højere i udlandet. Dog er der blevet lavet undersøgelser for, hvad teleselskaberne tjener på deres kunders udenlandstelefoni, og som det ser ud, så er det cirka 30 procent af indtjeningen der kommer fra udenlandstelefoni.

Mobil- og datapriserne i EU

Eftersom EU ikke sænker priserne på udenlandstelefoni, vil det altså koste det samme som sidste år. Det vil dermed koste 1,77 kroner i minuttet at ringe fra sin telefon, og 0,46 kroner i minuttet at blive ringet op. SMS-priserne er derfor stadig 0,55 kroner pr. sendt SMS, men det er stadig gratis at modtage SMS'er. Datapriserne fik et ordenligt hak ned sidste år, og det betyder at disse priser stadig er lave. Datapriserne bliver de samme, og vil stadig være på 1,86 kroner pr. megabyte, hvilket du hurtigt kan bruge. Husk derfor altid at tilkoble dig WiFi på ferier i udlandet.

Teleudbydere har tillægsabonnementer

Flere og flere teleudbydere tilbyder i dag, at du kan købe ekstraydelser så som gratis, eller billigere roamingafgifter i udlandet. Et godt eksempel er danske 3, der har valgt at tilbyde danskerene, at de kan ringe til danske priser i størstedelen af EU. Dog gælder det kun hvis du ringer eller sender SMS'er til danske numre fra danske numre. Skal du ringe til et Fransk nummer fx, vil de almindelige EU roamingafgifter være gældende.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.