TV2, Penge & Privatøkonomi, Jyllandsposten, Ekstra Bladet, Alt om Data, Metroexpress
mp.dk - mobilpriser på nettet
Angiv søgekriterier
0 min.
Fri tale
0 MB
Fri data
Fri SMS/MMS
Fri SMS/MMS
closecheck
4G hastighed
4G hastighed
closecheck
Gratis oprettelse
Gratis oprettelse
closecheck
Ingen binding
Ingen binding
closecheck
Musik
Musik tjeneste
closecheck
Streaming tjeneste
Streaming tjeneste
closecheck
Online magasiner
Online magasiner
closecheck
Udlandstelefoni
Fordele i udland
closecheck
Skrevet d. 24/06-2015

Mobilpriserne i EU sænkes ikke før sommerferien

For første gang i ti år er der blevet sagt stop fra EU om billigere mobiltelefoni inden en sommerferie. Forventningen var nemlig, at den 1. juli ville priserne som sædvanligt blive sænket, som det har været i mange år, men ikke denne gang. 

Det kan være svært at sige hvorfor priserne på udenlandstelefonien ikke falder denne sommer, men der går spekulationer på, at det kan have noget at gøre med udtrækkelsen af roamingaftalen der om muligt helt skal afskaffes i EU. Da det nu ser ud til at afskaffelsen af udenlandtelefoni i EU senest kan ske i år 2018. Det er dog vigtigt at huske, at der er intet der berettiger at priserne burde være højere i udlandet. Dog er der blevet lavet undersøgelser for, hvad teleselskaberne tjener på deres kunders udenlandstelefoni, og som det ser ud, så er det cirka 30 procent af indtjeningen der kommer fra udenlandstelefoni. 

Mobil- og datapriserne i EU

Eftersom EU ikke sænker priserne på udenlandstelefoni, vil det altså koste det samme som sidste år. Det vil dermed koste 1,77 kroner i minuttet at ringe fra sin telefon, og 0,46 kroner i minuttet at blive ringet op. SMS-priserne er derfor stadig 0,55 kroner pr. sendt SMS, men det er stadig gratis at modtage SMS'er. Datapriserne fik et ordenligt hak ned sidste år, og det betyder at disse priser stadig er lave. Datapriserne bliver de samme, og vil stadig være på 1,86 kroner pr. megabyte, hvilket du hurtigt kan bruge. Husk derfor altid at tilkoble dig WiFi på ferier i udlandet. 

Teleudbydere har tillægsabonnementer 

Flere og flere teleudbydere tilbyder i dag, at du kan købe ekstraydelser så som gratis, eller billigere roamingafgifter i udlandet. Et godt eksempel er danske 3, der har valgt at tilbyde danskerene, at de kan ringe til danske priser i størstedelen af EU. Dog gælder det kun hvis du ringer eller sender SMS'er til danske numre fra danske numre. Skal du ringe til et Fransk nummer fx, vil de almindelige EU roamingafgifter være gældende.