Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Find det billigste mobilabonnement

Dit abonnement til din mobil eller smartphone skal passe til dit forbrug, men ofte kan markedet og udbuddet virke uoverskueligt. Derfor har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du undgår at betale for meget for dit mobilabonnement.

Som med alle abonnementløsninger her i tilværelsen, så kan det være svært at sætte de forskellige udbydere op mod hinanden, fordi de typisk tilbyder så godt som de samme løsninger, til hvad der umiddelbart ligner identiske priser.

Men faktisk kan der være store forskelle selskaberne imellem, og der kan være mange penge at spare, hvis du vælger det billigste abonnement. Herunder finder du vores guide til, hvordan du kan vælge det helt rigtige mobilabonnement.

Guide til det billigste mobilabonnement

1) Undersøg dit forbrug og dine behov

Dit forbrug af tale, SMS’er, MMS’er og data er det afgørende for, hvilket abonnement du skal vælge. Bruger du din mobil eller smartphone til eksempelvis at se serier eller film, bør du have et abonnement med adskillige GB data.

Hvis du i stedet benytter din mobil til at ringe en del med, så kan det være en god idé at have fri tale inkluderet i abonnementet.

Tip: Skriv ned, hvor meget du bruger hver måned af de forskellige ting, og kig på dit nuværende telefonselskabs oversigt over dit forbrug for de seneste seks måneder. Det giver typisk en god indikation af dine behov.

2) Tjek bindingsperioden

Bindingsperioder kan låse dig fast til abonnementer i alt fra dage til flere måneder. Du bør derfor have undersøgt inden købet, hvor lang tid bindingsperioden er, og om den er tilfredsstillende i forhold til dine nuværende behov.

Skal du eksempelvis til udlandet i en længere periode, kan det være irriterende at skulle betale for et abonnement flere måneder efter, at du er rejst fra Danmark.

Tip: Tjek både, hvornår du kan komme ud af dit nuværende abonnement, og hvor lang tid du vil være bundet til dit nye abonnement.

3) Tjek din mobilpakke jævnligt

En af de vigtigste ting du kan gøre for at spare penge på mobiletelefoni, er ved hele tiden at være opdateret på markedets priser og dine egne behov. For mens der hersker priskrig, kan dine behov hurtigt ændre sig, og hvad der var billigst i går, er ikke altid det billigste i dag.

Tip: Hold et vågent øje med dit eget forbrug, og sammenlign dit nuværende abonnement med hvad markedet tilbyder. Hvis du pludselig ikke benytter din telefon til at sende MMS’er eller til at ringe med, så er der ingen grund til at det er inkluderet i dit abonnement.

4) Vælg streaming-tjenester du bruger

Er du en flittig bruger af HBO, Spotify eller Netflix, så kan der være penge at spare ved at vælge et abonnement, hvor en eller flere af disse er inkluderet. For et mindre beløb kan du typisk få en streaming-tjeneste med i købet.

Tip: Det kan naturligvis kun betale sig at tilkøbe streaming-tjenesterne, hvis du benytter dig af dem. Hvis ikke, så er det spild af dine penge.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.