TV2, Penge & Privatøkonomi, Jyllandsposten, Ekstra Bladet, Alt om Data, Metroexpress
mp.dk - mobilpriser på nettet
Angiv søgekriterier
0 min.
Fri tale
0 MB
Fri data
Fri SMS/MMS
Fri SMS/MMS
closecheck
4G hastighed
4G hastighed
closecheck
Gratis oprettelse
Gratis oprettelse
closecheck
Ingen binding
Ingen binding
closecheck
Musik
Musik tjeneste
closecheck
Streaming tjeneste
Streaming tjeneste
closecheck
Online magasiner
Online magasiner
closecheck
Udlandstelefoni
Fordele i udland
closecheck
Skrevet d. 28/01-2017
Fremtidens betalingsform er fingrene

Fremtidens betalingsform er fingrene

Når vi skal tale om fremtidens digitale betalingsformer, er der specielt to metoder, vi ikke kommer uden om. Disse er to-faktor sikkerhed og biometri. Vi kender begge metoder i dag, men de har ikke slået helt igennem endnu. 

Kreditkort-giganten Visa har foretaget en undersøgelse, som viste at 2 ud af 3 brugere er parate til at anvende biometri som betalingsform og hele 75 procent mente, at to-faktorgodkendelse var en sikker løsning, især hvis den er i forbindelse med biometri. Undersøgelsen blev foretaget af Visa og besvarelserne er baseret på de 14.236 adspurgte i syv forskellige, europæiske lande. 

Biometri er en særlig metode til at verificere et individ på, som fokuserer på at måle. Den mest kendte metode i dag, er muligvis fingeraftryk, men herudover kan eksempler være ansigtstræk, iris, blodkar i hånden eller andet. 

Det er ikke kun forbrugerne, som får fordel af at biometrien vinder frem. Modtagerne af betalinger, får også en større sikkerhed med biometri. En udfordring ved at benytte biometri er dog, når det bliver den eneste form for godkendelse af betaling. Årsagen hertil skal findes i, at koden ikke er en binær måling, men er i stedet baseret på sandssynligheden for match. I modsætning hertil står den binære kode, som eksempelvis en pinkode, hvor der enten kan trykkes rigtigt eller forkert. 

Jonathan Vaux, som er chef for innovationspartnerselskaber i Visa forklarer, at biometri fungerer bedst, når det er i samspil med andre faktorer. Det kunne eksempelvis være geolokationsteknologi eller en supplerende verifikation. Han mener derved, at vi ikke bør ’nøjes’ med biometrien, men også tage andre metoder i betragtning, så hele forløbet – fra start til slut, bliver sikkert, når det handler om digitale betalinger. 

Den føromtalte undersøgelse viste også, at diskretion og fortrolighed er to vigtige faktorer når det handler om sikkerhed i forbindelse med digitale betalinger. Her er den væsentligste og mest fordelagtige biometriske mulighed, fingeraftryksgodkendelse. Årsagen hertil ligger i den meget enkle tilgang og samtidige sikkerhed. Undersøgelsen viser da også, at hovedparten af de adspurgte også finder fingeraftryk som den mest sikre metode, efterfulgt af iris-scanning. 

Disse teknologier er allerede kendt og anvendes flere forskellige steder. Her kan eksempelvis nævnes Apple og Samsung telefoner, hvor specielt fingeraftryksgodkendelse bruges flittigt. 

I forhold til ansigtsgenkendelse er det Microsoft, der lige nu ligger længst fremme. Metoden ses blandt andet i Microsofts funktion ’Windows Hello”, hvor computeren automatisk låser op, når ejeren sætter sig foran den, og får scannet sit ansigt. Dog vinder denne metode ikke lige så meget tillid blandt de adspurgte i undersøgelsen. Her er det kun omkring 15 procent, som finder at ansigtsgenkendelse er en sikker metode. 

Den vigtigste konklusion bliver, at den biometriske metode er sikker at bruge, såfremt den bliver koblet til andre betalingsmetoder og således fungerer i samspil med andre metoder.