Hvad er Google Allo?

Goolges app Allo giver brugeren mulighed for at sende bl.a. tegninger og andre former for tekst.

Googles app Allo er en besked-app, som giver brugere mulighed for at udtrykke sig på mange forskellige måder. Det er eksempelvis muligt at sende klistermærker, tegninger, store emojis og andre former for tekst.

Når du sender billeder via Google Allo, kan du tilføje tekst ved at tegne på billederne. Herudover er det muligt at tilføje klistermærker, som er tegnet af uafhængige kunstnere verden over samt gøre tekststørrelsen større eller mindre, når et vigtigt eller mindre vigtigt budskab skal ud. App’en har også en smartsvar-funktion, som med tiden lærer hvordan du kommunikerer via tekst og billeder, og selv foreslår svar, som minder om din skrivestil. Denne funktion findes dog endnu kun på engelsk, men kommer snart på dansk. En anden funktion, som også kun findes på engelsk indtil videre er Google-assistent. Den fungerer i princippet som en assistent, ved at søge på nettet efter informationer, du har behov for. Den kan sammenlignes med Apples Siri, men er ikke personlig og har ikke en stemme på samme måde. Google assistent kan blandt andet finde en film i biografen, finde en restaurant, købe billetter osv. En sidste benævnelsesværdig funktion Google Allo har, er kryptering af beskeder. Funktionen hedder inkognitotilstand, og hjælper dig med at holde styr på chats. Du kan sende fortrolige oplysninger sikkert fordi du kan administrere hvor længe dine beskeder skal være synlige for modtageren.

App’en har fået fine anmeldelser af brugerne; 4,2 ud af 5 stjerner, men får kritik af eksperter. Blandt andet Edward Snowden har kritiseret den for ikke at være sikker på trods af, at den skulle være så stærk, at ikke engang statslige efterretningstjenester kan bryde krypteringen. I et opslag på Twitter fraråder han direkte at bruge app’en.

En grund hertil er, at brugerne selv skal slå krypteringen til, og det mener han ikke at de kommer til at gøre.

Google Assistent kræver adgang til både Allo og Googles servere for at kunne fungere optimalt, og Allos indbyggede kryptering besværliggør dette samarbejde.

Google Assistent er en hjælpefunktion, som kan slå ønskede oplysninger op på nettet, bestille diverse billetter mv. Kort sagt, Googles svar på Apples Siri.

Når krypteringen er slået til via Allo, vil der ikke være mulighed for et samarbejde mellem de to funktioner. Det resulterer yderligere i, at brugerne skal vælge om de vil bruge Google Assistent eller Allo med indbygget kryptering. Netop derfor har Google valgt at lave krypteringen valgfri, og kritikken går især på, at funktionerne ikke kan bruges samtidigt. Skal man bruge Google Assistent til eventuelt at bestille biografbilletter, kan man altså ikke kryptere sine samtaler også.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)