Taletid
Data
Valgmuligheder
Netværk
Anmeldelser

Blog på mp.dk

Google vil give dig billig mobildata i udlandet

Google vil gøre det muligt for globale mobilkunder, at få en samlet pakke hvor prisen på sms, data og opkald er den samme lige gyldig hvor du er.


Google vil nu gøre det endnu lettere for deres globale kunder, ved at give dem en samlet pakke til samme pris, lige gyldigt hvor i verden du befinder dig.

Google er nemlig i forhandling med selskabet Hutchinson Whampoa, som der blandt andet også ejer teleselskabet 3.

3 har allerede oprettet abonnementer for kunder, der i bestemt udvalgte lande, ikke skal betale mere for deres udenlandske dataroaming.

Det er en langsigetet plan fra Google, men den vil ifølge mange eksperter, lægge stort pres på de store, i første omgang, amerikanske teleselskaber som AT&T og Verizon.

Effekten vil dog ikke kun kunne mærkes i USA, for Google spreder vit omkring, og vil derfor også kunne mærkes i Europa.

Google vil gøre det endnu sværre på det europæriske marked, som i forvejen er det mest konkurrencepræget mobil marked i verden. Hvis Google derfor kan finde en måde at gøre det endnu sværre for de europæriske selskaber at tjene penge, på et marked der allerede er præget af høj konkurrence, ja hvad vil Google så ikke kunne?

Det bliver spændende at følje, men trenden er på vej, og man har kunne fornemme det i et stykke tid. Helt fra EU, til 3's nye mobilabonnementer. Det vil give stor genlyd hvis Google får ført forhandlingerne igennem.
Til toppen