Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Google kommer med en afløser til SMS

Hvad er RCS ?

RCS er kendt for at være en form for afløser, når det kommer til SMS-beskeder. Det står for Rich Communication Service og er udviklet af GSM Association. RCS kom første gang tilbage i år 2012 – dette var den første version. Her begyndte producenten Samsung blandt andet at implementere RCS i deres smartphones. RCS-standarden går på tværs af netværk og telefonplatforme, men har også mulighed for at understøtte diverse funktioner m.m. Derudover har du med RCS mulighed for deling af din lokation med GPS, gruppechatte, dele filer samt meget mere. Du kan også dele alt lige fra billeder til videoer med RCS. Det betyder altså, at RCS ikke er noget nyt på markedet. Den første version kom nemlig allerede for hele syv år siden, men den som alle nu bruger i hele verdenen, kom først frem for tre år siden i 2016. 

Kan man bruge RCS i Danmark?

Der er flere teleselskaber rundt omkring i verdenen, der har sørget for at implementere RCS samt Universal Profile. Når det kommer til Danmark har man som kunde hos Telenor mulighed for at bruge RCS Universal Profile. Dette har været muligt siden 2017. Det er derfor muligt for nogle at benytte sig af RCS i Danmark. 

Google gør nu det hele selv

Det har taget tid for teleselskaber at implementere RCS, og det er endda langt fra at være alle, der er gået i gang med eller lignende. Derfor har Google i en længere periode været interesserede i RCS. Det vil derfor sige, at Google nu er begyndt at komme med understøttelse af RCS til Android. Selvom det ikke sker ofte, så vil denne opdatering og lancering rent faktisk starte i Europa. De første lande er Frankrig og Storbritannien. Men de har dog planlagt at give alle Android-telefoner i hele verden adgang til RCS med tiden.

Google vil dog begynde at reklamere og lignende for RCS med et andet navn. De vil kalde det for ’Chat’. De forklarer, at det ikke er en ny form for app, selvom at den bliver en afløser til Google Allo, der kan findes på Android. Med Chat får du en række funktioner, der er bygget ind i selve Android, så der er mulighed for den eksisterende app til beskeder at benytte sig af den. Der er derfor en masse at glæde sig til, og det bliver spændende at se, hvad Google har tænkt sig at gøre med dette, når nu de selv har taget spaden i hånden og gået i gang med at arbejde. 

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.