Google kommer med en afløser til SMS

Google vil ikke vente længere, så nu er de selv begyndt på at give brugere med Android RCS på deres pågældende smartphones.

Hvad er RCS ?

RCS er kendt for at være en form for afløser, når det kommer til SMS-beskeder. Det står for Rich Communication Service og er udviklet af GSM Association. RCS kom første gang tilbage i år 2012 – dette var den første version. Her begyndte producenten Samsung blandt andet at implementere RCS i deres smartphones. RCS-standarden går på tværs af netværk og telefonplatforme, men har også mulighed for at understøtte diverse funktioner m.m. Derudover har du med RCS mulighed for deling af din lokation med GPS, gruppechatte, dele filer samt meget mere. Du kan også dele alt lige fra billeder til videoer med RCS. Det betyder altså, at RCS ikke er noget nyt på markedet. Den første version kom nemlig allerede for hele syv år siden, men den som alle nu bruger i hele verdenen, kom først frem for tre år siden i 2016. 

Kan man bruge RCS i Danmark?

Der er flere teleselskaber rundt omkring i verdenen, der har sørget for at implementere RCS samt Universal Profile. Når det kommer til Danmark har man som kunde hos Telenor mulighed for at bruge RCS Universal Profile. Dette har været muligt siden 2017. Det er derfor muligt for nogle at benytte sig af RCS i Danmark. 

Google gør nu det hele selv

Det har taget tid for teleselskaber at implementere RCS, og det er endda langt fra at være alle, der er gået i gang med eller lignende. Derfor har Google i en længere periode været interesserede i RCS. Det vil derfor sige, at Google nu er begyndt at komme med understøttelse af RCS til Android. Selvom det ikke sker ofte, så vil denne opdatering og lancering rent faktisk starte i Europa. De første lande er Frankrig og Storbritannien. Men de har dog planlagt at give alle Android-telefoner i hele verden adgang til RCS med tiden.

Google vil dog begynde at reklamere og lignende for RCS med et andet navn. De vil kalde det for ’Chat’. De forklarer, at det ikke er en ny form for app, selvom at den bliver en afløser til Google Allo, der kan findes på Android. Med Chat får du en række funktioner, der er bygget ind i selve Android, så der er mulighed for den eksisterende app til beskeder at benytte sig af den. Der er derfor en masse at glæde sig til, og det bliver spændende at se, hvad Google har tænkt sig at gøre med dette, når nu de selv har taget spaden i hånden og gået i gang med at arbejde. 

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)