Google lancerer nye telefoner

Google dropper nu efter sigende Nexus telefonerne og vil udvikle nye modeller som adskiller sig markant på mamrkedet

Den 4. oktober 2016 lancerer Google en række nye telefoner. Googles telefoner er primært kendt for Nexus-serien, men har i lang tid været overhalet af andre mobilproducenter, som har været i mediernes fokus.

Ifølge rygter skal det nu være slut med Nexus-telefoner, som ellers - generelt set, har været rost af anmeldere. De er blandt andet blevet rost for altid at være opdaterede, at have en helt ren udgave af styresystemet og ved aldrig at vente på, at andre producenter såsom Samsung og LG etc., sender en ny opdatering ud. Grunden hertil er selvfølgelig, at det er Google der står bag styresystemet Andriod, som mange mobilproducenter bruger.

Google vil nu droppe at producere Nexus-telefonerne og i stedet fokusere på, at udvikle nye modeller som adskiller sig markant fra andre Andriod-telefoner på markedet. Til lanceringen den 4. oktober vil der blive løftet sløret for en masse ny hardware, heriblandt to spritnye telefoner.

Det er HTC, der står bag produktionen og telefonerne vil ifølge branchemediet Android Police have navnene Pixel og Pixel XL. Netop navnet Pixel vil være det navn, der skal kendetegne Googles fremtidige telefoner, men som hidtil har været forbeholdt Google high-end produkter såsom tablets og computere.

Eventen med lanceringen af de nye telefoner kan med stor sandsynlighed også indeholde lancering af ny Android version, 7.1, selvom Google næsten lige har udrullet Android 7.0 Nougat.

Udover det, kan det også forventes en præsentation af det nye Virtual Reality Headset, Daydream VR. Google har tidligere fortalt om specifikationerne, men ingen har endnu set hardwaren. En årsag til, at det forventes at headsettet bliver lanceret sammen med de nye telefoner er, at Google således vil kunne vise hvordan de to hardwares kan spille sammen.

Det rygtes yderligere, at Google lancerer en ny Chromecast til eventen den 4. oktober. 4K fjernsyn bliver mere og mere populært hos danskerne, og det vil derfor være smart af Google, at følge med i denne udvikling.

4K er efterfølgeren på Full HD TV, og kaldes også Ultra High Definition. 4-tallet indikerer, at opløsningen på fladskærmen er 4 gange højere end på almindelige HD TV, hvilket svarer til at 4K har 8 millioner pixel. 4K opløsning giver en imponerende dybde, flottere farver og en detaljerigdom, som muligvis ikke er set før. Det betyder blandt andet, at man kan gå helt tæt på fladskærmen - uanset hvor stor den er, uden at billedet fremstår uklart eller grynet. Ifølge rygterne kommer den nye Chromecast til at hedde Chromecast Ultra eller Chromecast Plus.

Hvorvidt alle rygterne holder stik, får vi at se den 4. oktober.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)