Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Nu kan Google officielt kalde sig et teleselskab

Project Fi hedder det nye teleselskab, som Google netop har introduceret på det amerikanske telemarked, bekræfter Google i et nyt blogindlæg.

Google's nye projekt er ikke helt så enkelt som et almindeligt teleselskab, og netop derfor er det også et projekt som navnet antyder. Derfor kan du i første omgang, hvis altså du ønsker at blive kunde hos Project Fi, kun bliver optaget ved at anmode om en invitation. Det skyldes at Google først skal tjekke om du har mulighed for at få udbudt tjenesten i det område som du netop bor i.

Konceptet Project Fi går på, at du betaler 20 dollars, cirka 140 kr., om måneden for fri tale, fri SMS og derudover en masse WIFI-hotspots, som Google har opstat. I prisen indgår der ydermere dækning i over 120 lande.

Google's trick er at de over hele verden, har opsat 1 million gratis og åbne WIFI hotpots. Disse er alle godkendt af Google, som hurtige og ikke mindst pålidelige.

Netop derfor er prisen på helt almindeligt GB data udenfor de forskellige WIFI hotspots også en hel del dyrere end vi kender det her hjemme fra. 1 GB data kommer nemlig til at koste 10 dollars, svarende til 70 kr. Dog har Google valgt at være utrolig venlige overfor deres kunder, hvilket giver dem en stor fordel. Google har nemlig valgt at sige, " du skal kun betale for det du bruger." Derfor har Google valgt at give dig de penge igen som du ikke bruger.

Har du derfor købt 1 GB ekstra data, men pga. de mange hotspots har du måske ikke brugt mere end 0,5 GB data, ja så vil Google give dig pengene igen. Altså vil du hvis det var i Danmark få 35 kr. tilbage fra Google, fordi du kun havde brugt halvdelen af de 70 kr. du havde indbetalt for din ekstra GB data. Omvendt vil Google også opkreve penge fra dig, hvis altså du bruger mere end det antal data du har købt på forhånd.

Virker kun med Google Nexus 6- Smartphone

Project Fi er kun lige begyndt, og derfor er det også begænset hvem der kan ansøge om at være med i forsøget. Indtil videre er det nemlig kun folk der er i besidelse af en Nexus 6-smartphone, som Google sælger sammen med Motorola. Det skyldes umiddelbart at dette er den eneste telefon på markedet, der lige nu er understøttet af VoLTE-teknologien, som gør at opkald og data nemt kan skifte mellem hotspots.

Der går også spekulationer om hvorvidt det vil være sikkert med disse mange hotspots. Dog mener langt de fleste specialister og spekulater at en VPN-løsning fra Google som er gemt i kildekoden til Android 5.1 tages i brug ved tilslutningen med hospotsne. Netop derfor kan det om muligt være et krav, at smartphonen på disse netværk skal køre med den seneste udgave af Android 5.1, hvilket netop Google Nexus 6 gør.

Kilde: Jp.dk

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.