Guide til apps og dataforbrug - sådan undgår du en dyr mobilregning

Har du overblik over dit dataforbrug og hvordan undgår du at udgifterne til dataforbruget eksploderer og du står tilbage med en stor regning

Det kan være svært at holde overblik over sit dataforbrug. Hvilke apps bruger en masse, hvordan holder du øje med forbruget, og hvordan undgår du en dyr mobilregning? De fleste danskere har svært ved at overskue, hvor meget data de rent faktisk bruger, og hvilke apps der sluger alt data. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis dataforbruget eksploderer, uden du selv er opmærksom på det. Der findes heldigvis muligheder, hvis du vil have styr på dine apps og dit dataforbrug. Så læs med videre her.

Disse populære apps bruger mest data

Der er flere populære apps, der hurtigt sluger en masse data. Nedenunder kan du se 3 af de populæreste apps, der er de største dataforbrugere.

1. Streaming af musik og videoer

Elsker du for eksempel at høre musik eller se videoer over telefonen? Så skal du måske genoverveje det. Spotify, Wimp, YouTube og general streaming af musik og videoer er absolut den største dataforbruger. De henter konstant data, mens man afspiller. Det er derfor en god idé at holde øje med sit dataforbrug på disse sider.

2. Google Maps, Apple Maps eller lignende
Mange danskere bruger deres smartphone til at vise vej. Det kan ikke blive lettere med et kort i lommen, og Google Maps er hurtigt blevet en utroligt populær app. Dog er den også en stor datasluger, og vil klart stå for størstedelen af dit dataforbrug, hvis du bruger denne app ofte.

3. Opkald over video - Skype, Facetime og Viber
Alle tre apps kræver, at der sendes og hentes utroligt meget data, mens du er i gang med et opkald. Det er derfor en god idé ikke at have for lange opkald. Hvis du bruger din egen data, kan den hurtigt blive opbrugt. Videoopkald bruger meget mere data end for eksempel almindelige opkald. Du kan eventuelt overveje at bruge dette, og kun foretage videoopkald når du har Wi-Fi.

Sådan holder du øje med dit dataforbrug

Lige meget hvilken app du er inde på, så bruger du data - medmindre du gør brug af Wi-Fi. Det er ikke kun antal af minutter, du er inde på en app, der bestemmer, hvor meget data du bruger. Det kommer også an på, hvor meget selve appen fylder. Hvis du ønsker at holde øje med dit dataforbrug, kan du altid gå ind under indstillinger på din telefon, og tjekke hvor meget du bruger. Derudover kan du downloade diverse apps, der holder øje med det for dig: Dataman til Apple, Norton Utilities til Android og Data Sense til Windows. På disse apps kan du også sætte begrænsninger på dit dataforbrug, og få beskeder når du har overskredet for eksempel 50 % af din data. Hvis du selv holder øje med dit dataforbrug eller installerer en app til at gøre det for dig, kan du nemt og enkelt undgå en alt for dyr mobilregning - eller undgå at bruge din månedlige data på ingen tid!

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)