Guide: Køb en ældrevenlig mobil

Markedet bugner af mobiltelefoner, men hvilken skal du vælge hvis du har brug for en ældrevenlig en af slagsen?

Der kan være brug for en ældrevenlig mobil, hvis din farmor eller morfar skal have en ny telefon. Men det kan sagtens være svært at finde en mobil, der vil passe til deres behov. Så hvordan finder du en ældrevenlig mobil? Der er faktisk nogle rigtig gode modeller på markedet, der er meget ældrevenlige.

Ældrevenlige smartphones

Du tænker nok, at smartphones ikke virker særligt ældrevenlige. Men det er der faktisk flere af dem, der er i dag. Det kan derfor sagtens lade sig gøre at finde en smartphone til ældre. Du kan for eksempel tilpasse med en større skrift, have en god lyd samt lave en special tilpasning af menuen. Dette kan klart være en fordel til ældre, da det vil passe til deres syn og hørelse, hvis ingen eller en af delene ikke fungerer lige så godt, som det engang har gjort. Mange smartphones er selvfølgelig ikke ældrevenlige, men du kan finde en del, som kan tilpasses til at være supergode telefoner til ældre mennesker.

Disse smartphones er ældrevenlige

Men hvilke smartphones skal du så tage et kig på, hvis du leder efter en ældrevenlig mobil? Du kan kigge på modeller, såsom Huawei Ascend P8 Lite, der har fremragende lyd og en stor skærm. Du kan også kigge på Sony Xperia M4 Aqua, der også har en stor skærm samt er vandtæt. Lumia 550 er en utrolig enkel smartphone med mange gode brugervenlige funktioner, der kan være en fordel for ældre mennesker. Sidst men ikke mindst er der også Doro 624, der længe har været en favorit blandt ældrevenlige smartphones. Denne telefon har nemlig også en tryghedsalarm, der kan være en god ting for nogle ældre mennesker. Du kan sagtens finde andre ældrevenlige mobiler eller smartphones på markedet. Dette er blot et lille udpluk af gode modeller, som du kan tjekke ud. Du kan sagtens finde flere ældrevenlige smartphones på markedet.

Find et brugbart abonnement til en ældrevenlig mobil

Når du har fundet en ældrevenlig mobil eller smartphone, så skal du også finde et abonnement. Skal der både være taletid, SMS/MMS og data? Eller skal det bare være et helt enkelt abonnement med SMS/MMS og noget taletid? Der er mange muligheder, og det kommer an på hvor meget den person, som har mobilen, bruger den. Du kan også sagtens købe et mobilabonnement, hvor der kun bliver betalt for forbruget hver måned. Dette er en fordel med ældrevenlige mobiler, da ældre mennesker ofte ikke bruger en masse internet eller andre ting på telefonen. På denne måde bliver der kun betalt for hvor mange minutter, der er blevet snakket i telefon, og hvor mange SMS’er der er blevet sendt. Det kan være en god idé, hvis mobilen ikke bliver brugt synderligt meget.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)