Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Her er de mest brugbare Siri-kommandoer

Siri, som er den assistent, som hører med når man køber sig en iPhone, er ikke bare inkorporeret for sjov og spas skyld, men kan faktisk være enormt brugbar i hverdagen. Funktionen har været på iPhones siden 2011 og findes under hjem-knappen. Dengang var Siri ikke noget at råbe hurra for, i hvert fald ikke hvis man sammenligner med, hvad hun er i stand til nu!

Vi vil her liste en række funktioner, Siri kan hjælpe dig med for at gøre hverdagen lettere.

For at bede Siri om noget, skal du holde hjem-knappen nede eller sige ”Hej Siri”, hvis du har slået tjenesten til. Selvom Siri ikke kan klare alting og fuldstændig gøre dig fri fra din telefon, kan hun stadig være meget behjælpelig med dagligdagsbrug af telefonen.

Den muligvis mest brugte kommando er ”ring til”. Man holder simpelthen bare knappen nede, eller siger ”Hej Siri, ring til Søren”. Hvis der er flere numre på én kontakt, spørger Siri selv hvilket et af dem, der skal ringes til. Hvis du ved, at der findes flere numre på den kontakt, du vil ringe til, kan du også bare sige ”Ring til Sørens mobil”, og Siri ringer op. Lettere kan det næsten ikke blive.

Kommandoen er specielt brugbar, hvis du er ude og cykle og skal holde hænderne på styret, hvis du er ude og handle eller hvis du står i madlavningen eller andet, hvor hænderne er optagede af andet end at holde på telefonen. Specielt med våde hænder under madlavningen kan funktionen være rigtig brugbar.

En anden brugbar kommando er Siris regneevne. Man kan eksempelvis omregne valuta ved at spørge ”Hvor meget er 35 euro i danske kroner”, og Siri omregner valutaen med en opdatere valutaomregner. Denne funktion kan du også skrive ind i Spotlight-feltet på både Mac og iPhone. Her skriver du bare valutaen, for eksempel 35 euro, og så kommer den frem i danske kroner.

Hvis du er hyppig bruger af app’en Shazam, så vil Siri kunne gøre denne endnu lettere. Shazam hjælper med at finde musik, som du lytter til, men som du ikke kender kunstner eller titel på. Shazam skal blot åbnes, klikkes på og så finder den sangen via mikrofonen. Men i stedet for at åbne app’en og klikke, kan du også bare spørge Siri ”Hvad er det for en sang”, og herefter vil Siri komme med svaret - hvis hun kender det vel og mærke.

Hvis du ikke er den stærkeste matematiker, er der stadig håb forude. Siri kan nemlig også hjælpe med at udregne procenter. Wolfram-Alpha-databasen gør det muligt, at få Siri til at hjælpe med at besvare spørgsmål. Der findes flere funktioner herunder; du kan både få udregnet en procentdel af et beløb, f.eks. ”Hvor meget er 15% af 270”. Herudover kan Siri hjælpe med at trække fra; ”Hvad er 478 minus 36,78”, og du kan få hende til at trække en procentdel fra et beløb; ”Træk 37% af 6599”.

Siri har naturligvis en række flere, smarte funktioner, disse kan alle findes på Apples hjemmeside, men her har vi blot fremhævet enkelte af de mest brugbare.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.