TV2, Penge & Privatøkonomi, Jyllandsposten, Ekstra Bladet, Alt om Data, Metroexpress
mp.dk - mobilpriser på nettet
Angiv søgekriterier
0 min.
Fri tale
0 MB
Fri data
Fri SMS/MMS
Fri SMS/MMS
closecheck
4G hastighed
4G hastighed
closecheck
Gratis oprettelse
Gratis oprettelse
closecheck
Ingen binding
Ingen binding
closecheck
Musik
Musik tjeneste
closecheck
Streaming tjeneste
Streaming tjeneste
closecheck
Online magasiner
Online magasiner
closecheck
Udlandstelefoni
Fordele i udland
closecheck
Skrevet d. 09/10-2012

Huawei er en sikkerhedstrussel for USA?

Netop nu er der en voldsom debat i USA omhandlende kinesiske Huawei og ZTE. Begge virksomheder menes at være en sikkerheds trussel for USA. Dette er grundet at Huawei foruden mobiltelefoner også arbejder med netværksteknologier som cloud computing og IP-telefoni. Disse er begge vigtige komponenter i den digitale infrastruktur.

 

En rapport fra Pentagon antyder at Huawei har tætte bånd med det kinesiske militær og vil kunne spille en stor rolle ved en evt. cyberkrig.

 

Grunden til bekymringerne er at Huawei tidligere er blevet anklaget for at kopiere routere og stjæle virksomheders hemmeligheder (Motorola).

 

Konklusionen i en nylig rapport fra de amerikanske myndigheder lyder som følger:

"Komitéen for udenlandske investeringer i USA skal blokere opkøb, overtagelser eller fusioner, der involverer Huawei og ZTE på grund af truslen mod nationale US-sikkerhedsinteresser."  

"US-regeringssystemer, specielt følsomme systemer, bør ikke inkludere udstyr fra Huawei eller ZTE, inklusiv komponenter. På samme måde skal kontrakt-leverandører - specielt dem, der arbejder med kritiske US-programmer - ekskludere udstyr fra ZTE eller Huawei i deres systemer." 

"Den private sektor i De Forenede Stater opfordres stærkt til at overveje langsigtede sikkerheds-risici i forhold til at handle udstyr eller services med enten ZTE eller Huawei."  

"Amerikanske netværksoperatører og system-udviklere opfordres stærkt til at søge efter andre leverandører til deres projekter."  

"Baseret på tilgængelige hemmelige og ikke hemmelige informationer kan man ikke stole på, at Huawei og ZTE er fri af indflydelse fra udenlandske stater, og derfor udgør de en sikkerheds-trussel mod USA og vores systemer."

 

Danske virksomheder har dog endnu ingen tvivl om hvor de har Huawei henne og er glade for deres samarbejde.

 

Blandt andet skriver Mette Honnoré fra Telia følgende:

 

"Huawei er en af vores vigtigste samarbejdspartnere på mobilt bredbånd. Vi har lige siden lancering af den første 3G dongle haft et godt samarbejde med Huawei og har derfor ikke nogen grund til at ikke at skulle stole på dem."

 


"Derfor prøver vi nu også at lancere deres smartphones, som er fuldt ud på højde med de smartphones, vi ser i markedet i dag."

 

Kilde: ComputerWorld

 

Hvad syntes du om Huawei? Skriv din kommentar herunder: