Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Huawei er en sikkerhedstrussel for USA?

Netop nu er der en voldsom debat i USA omhandlende kinesiske Huawei og ZTE. Begge virksomheder menes at være en sikkerheds trussel for USA. Dette er grundet at Huawei foruden mobiltelefoner også arbejder med netværksteknologier som cloud computing og IP-telefoni. Disse er begge vigtige komponenter i den digitale infrastruktur.

En rapport fra Pentagon antyder at Huawei har tætte bånd med det kinesiske militær og vil kunne spille en stor rolle ved en evt. cyberkrig.

Grunden til bekymringerne er at Huawei tidligere er blevet anklaget for at kopiere routere og stjæle virksomheders hemmeligheder (Motorola).

Konklusionen i en nylig rapport fra de amerikanske myndigheder lyder som følger:

"Komitéen for udenlandske investeringer i USA skal blokere opkøb, overtagelser eller fusioner, der involverer Huawei og ZTE på grund af truslen mod nationale US-sikkerhedsinteresser."-€¨-€¨

"US-regeringssystemer, specielt følsomme systemer, bør ikke inkludere udstyr fra Huawei eller ZTE, inklusiv komponenter. På samme måde skal kontrakt-leverandører - specielt dem, der arbejder med kritiske US-programmer - ekskludere udstyr fra ZTE eller Huawei i deres systemer."-€¨-€¨

"Den private sektor i De Forenede Stater opfordres stærkt til at overveje langsigtede sikkerheds-risici i forhold til at handle udstyr eller services med enten ZTE eller Huawei."-€¨-€¨

"Amerikanske netværksoperatører og system-udviklere opfordres stærkt til at søge efter andre leverandører til deres projekter."-€¨-€¨

"Baseret på tilgængelige hemmelige og ikke hemmelige informationer kan man ikke stole på, at Huawei og ZTE er fri af indflydelse fra udenlandske stater, og derfor udgør de en sikkerheds-trussel mod USA og vores systemer."

Danske virksomheder har dog endnu ingen tvivl om hvor de har Huawei henne og er glade for deres samarbejde.

Blandt andet skriver Mette Honnoré fra Telia følgende:

"Huawei er en af vores vigtigste samarbejdspartnere på mobilt bredbånd. Vi har lige siden lancering af den første 3G dongle haft et godt samarbejde med Huawei og har derfor ikke nogen grund til at ikke at skulle stole på dem."

-€¨"Derfor prøver vi nu også at lancere deres smartphones, som er fuldt ud på højde med de smartphones, vi ser i markedet i dag."

Kilde: ComputerWorld

Hvad syntes du om Huawei? Skriv din kommentar herunder:

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.