Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Hvad betyder EU data inkluderet?

Rejs med mobilen indenfor EU

Når du tager på ferie, tager du med stor sandsynlighed også din mobiltelefon med. De fleste af os gør nemlig brug af mobiltelefonen på ferien, da vi både sender beskeder, snakker i telefon og surfer rundt på internettet. I dag er det nemt at tage din mobiltelefon med på ferie uden at springe budgettet i forhold til din mobilregning. De fleste mobilabonnementer har nemlig EU data inkluderet med i den månedlige pris. Men hvad er det for noget, og hvordan fungerer det? Det kan du læse meget mere om her i denne artikel. 

Hvad er roaming for noget?

Roaming er trafik eller data på et netværk, der ikke er dansk – altså et udenlandsk netværk. Det vil sige, at din mobiltelefon får data fra internettet på en udbyders net fra udlandet. Roaming i udlandet har før i tiden kunne koste dig dyrt, men det er blevet meget nemmere for dig nu ikke at springe mobilbudgettet – især hvis du rejser indenfor EU’s grænser. Fra sommeren 2017 kom der nemlig en ny lov, der afskaffede roamingafgifterne i EU. Denne lov blev vedtaget af Europa Parlamentet. Det vil sige, at du kan tage din mobiltelefon uden bekymring med på ferien indenfor EU’s grænser for eksempel som i Tyskland, Spanien osv. uden at betale mere, hvis du eksempelvis gør brug af internettet på din mobiltelefon. Mobilselskaberne har dog lavet en begrænsning eller et loft på dette, der betyder, at du for eksempel har et bestemt antal GB, du kan bruge indenfor EU hver måned. Dette varierer fra selskab til selskab, så det er vigtigt at være opmærksom på, hvis du rejser til udlandet og gør brug af din mobiltelefon. 

Hvad betyder det at have EU data inkluderet i mobilabonnementet?

At have et mobilabonnement med EU data inkluderet, betyder at du kan gøre brug af internettet, når du er på ferie indenfor EU. Måske har du 5 eller 10 GB data, som du kan gøre brug af uden at betale ekstra. EU data, i form af de 5 eller 10 GB, er herved inkluderet i dit mobilabonnement, så du frit kan gøre brug af det hver eneste måned uden at betale en krone ekstra for det. Med EU data kan du benytte det til alt lige fra streaming til de sociale medier, nyheder m.m. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du ikke bruger mere, end hvad der er inkluderet i dit mobilabonnement.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.