Alt hvad du har brug for at vide om 4G

4G er stadig det hurtigste signal på markedet og her er lidt info omkring 4G

I dag er 4G stadig det hurtigste signal, som du kan få på enten din mobil eller dit mobile bredbånd. Der er snak om, at 5G snart bliver en realitet, men for nu må vi tage til takke med 4G. Hvis du vil vide mere om dækningen 4G, hvad det er for noget, hvordan du får det, og hvordan du undersøger dækningen i dit område, så skal du bare sætte dig godt til rette og læse denne artikel.

Hvad er 4G?

4G er som sagt det hurtigste signal, som du enten kan få på din mobiltelefon eller på dit mobile bredbånd. 4G sørger for, at du kan komme på internettet, hvor du kan svare på mails, kommunikere med venner og familie, streame, læse nyheder og meget mere.

Sådan får du 4G dækning

Det er ikke alle, der kan modtage dækning med 4G - dog er det i dag de fleste, der kan det, medmindre de har en meget gammel mobiltelefon eller lignende. Du skal derfor have en mobiltelefon, en tablet eller noget helt tredje, der kan modtage 4G for at få det. Hvis du har eksempelvis har købt en mobiltelefon efter 2013, er der i hvert fald ret stor chance for, at du kan få 4G på den.

Hvis du har en mobiltelefon eller tablet, der kan modtage 4G, så er det første skridt på vejen til at få denne dækning. Du skal nemlig også finde ud af, om du overhovedet kan få 4G på grund af selve dækningen i dit område. Hvis du ikke er tæt på en mast med 4G, så vil det ikke være muligt for din mobiltelefon at få fat i signalet og på denne måde modtage 4G. Hvis du bor i et område, hvor der ikke er en god dækning, så kan det sagtens være et problem. Det er derfor en god idé at undersøge dette, så du finder ud af, om selve dækningen bliver et problem for dig eller ej, når det kommer til 4G.

Find ud af 4G-dækningen i dit område

Hvis du vil finde ud af, om der er god dækning af 4G i lige præcis dit område, så kan det være en god idé at tage et kig på de forskellige udbyderes dækningskort. Her kan du nemt og hurtigt finde ud af, hvad for en udbyder, der vil være den bedste for dig, hvis du gerne vil have 4G. Du kan også finde ud af, hvor hurtig en hastighed, du rent faktisk kan forvente i dit område, hvis du gerne vil gøre brug af 4G. Du skal dog altid være opmærksom på, at når du kigger på et dækningskort, så taget det udgangspunkt i dækningen udendørs, hvorfor det kan være en helt anden dækning, når du er indendørs

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)