Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Hvad koster det, hvis jeg bruger for meget data i EU?

Der er ikke noget værre end at komme hjem efter en god ferie og få at vide, at du skylder dit mobilselskab en masse penge. Det kan nemlig være dyrt at bruge for meget data. Hvis du vil vide, hvor meget det rent faktisk koster, hvis du bruger for meget data i EU, så skal du læse med videre her.

EU, data og mobilabonnementer

Hvis du gør brug af din mobiltelefon i EU, så behøver du ikke betale ekstra for dette hos de fleste mobilselskaber. Der er nemlig kommet nye regler til, så du som regel har ekstra data, som du kvit og frit kan bruge indenfor EU. Dette gælder både, når du gør brug af data, men også hvis du skal sende en SMS-besked eller ringe. Dog er der stadig nogle ting, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger at gøre brug af roaming og surfe rundt på internettet, mens du eksempelvis er på ferie. Vi har derfor fundet priserne fra de forskellige mobilselskaber, hvis du kommer til at bruge lidt for meget data, når du er på ferie indenfor EU.

Priser hos de forskellige mobilselskaber

Hvis du bruger mere data end det, der er inkluderet med i dit mobilabonnement, så skal du naturligvis også betale for det. Men hvor meget skal du rent faktisk betale? Det har vi fundet ud af.

- CBB Mobil: 5 øre pr. MB
- OK Mobil: 5 øre pr. MB
- Oister: 5,5 øre pr. MB
- Telenor: 5,5 øre pr. MB
- YouSee: 5,5 øre pr. MB
- Telmore: 5,5 øre pr. MB
- Call Me: 7 øre pr. MB
- Telia: 8 øre pr. MB
- Waoo: 1 krone pr. MB

Dette er blot et udpluk af forskellige mobilselskabers takster. Hvis lige præcis dit selskab ikke er på listen, så sørg for at undersøge dette, inden du tager afsted og bruger løs af data på din mobiltelefon - ellers kan det i sidste ende bliver rigtig dyrt for dig.

Sådan sørger du for ikke at bruge for meget data

Når du ikke gør brug af dit mobildata, så husk altid at slå det fra, når du er på ferie indenfor EU. Dette sikrer, at diverse applikationer med mere ikke gør brug af dit mobildata. Hvis du aldrig slår dit mobildata fra, så kan du risikere at applikationerne på din mobiltelefon gør brug af dit mobile data. Hvis du ikke er helt sikker på, hvor meget data du har brugt, samt hvor meget data du har tilbage, kan du tjekke dette på selve din mobiltelefon eller ved at logge ind på din konto på dit mobilselskabs hjemmeside. På denne måde kan du hurtigt finde ud af, om du har mere tilbage, eller om du skal stoppe med at surfe rundt på internettet i EU.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.