Turen går til Australien

Hvad skal du gøre med din mobil og dit mobilabonnement down under?

Rigtig mange danskere drømmer om at rejse til Australien, og hvert år er der mange der realiserer den drøm og drager om på den anden side af jorden - down under - enten som en backpacker, del af en grupperejse eller som en familierejse. Uanset hvilken måde du rejser på til Australien, er det altid dejligt at kunne komme i kontakt med omverdenen og familie og venner, når man befinder sig over 16.000 km. væk fra Danmark. Derfor er data essentielt på din tur til Australien, men hvad skal du egentlig specifikt gøre med dit mobilabonnement, når du tager til Australien?

Der er flere faktorer, der afhænger af dette. Vi vil derfor guide dig til, hvad du skal tage stilling til, for at du kan tage det bedste valg og sikre dig kontakt på turen.

Mobilabonnementet afhænger af rejsens længde:

Hvor længe skal du være i Australien er helt essentielt for, hvilken form for mobilabonnement og pakke du skal vælge.

  • Skal du være væk i op til 30 dage?

Hvis du skal være i Australien i op til 30 dage, kan du muligvis have fordel af at skifte dit abonnement hjemme i Danmark. Data og opkald kan fra en dansk telefon være rigtig dyrt i Australien, hvorfor du kan spare mange penge på at have taget et kvalificeret valg om dit mobilabonnement.

Her har telefonselskabet 3 et rigtig godt tilbud på markedet med deres abonnementspakke ”3 like home”. Her kan du bruge dit mobilabonnement på samme måde som i Danmark, uden det koster ekstra. Dog kan du maksimalt bruge 20 GB data om måneden og abonnement er kun for dig, der skal være i Australien (eller andre lande i udlandet) i op til 30 dage. Ellers er abonnementet markant dyrere.

Derudover kan du naturligvis gøre brug af ”3 like home” i mange andre lande end i Australien, pt. i 59 andre lande. Du kan læse mere om de specifikke lande på 3s hjemmeside.

3 udbyder abonnementet ”3 like home” til en startpris fra 130 kr. om måneden.

  • Skal du være i længere tid end 30 dage?

Hvis du skal være i Australien i længere end 30 dage, er det bedst at købe et simkort, når du kommer til Australien. Det er klart mest økonomisk og sikrer dig den bedste dækning. Der er flere forskellige udenlandske telefonselskaber som Vodafone, Optus, Telstra eller Aldi Mobile. Aldi Mobile bliver ofte kåret til at være mest økonomiske abonnement og med den bedste dækning, også når du er ude i Outbacken - Hvad vi på dansk vil kalde ”længere ude end hvor kragerne vender”.

Med Aldi Mobile (og sågar de andre pakker) køber du et simkort og forskellige pakker, der passer til dit behov for data på rejsen.

OBS: Nødvendigvis kan du ikke ringe traditionelt til Danmark på dette abonnement via. et almindeligt opkald. I stedet skal du ringe til din familie og venner i Danmark over Skype eller Messenger.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)